Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Emancipatie niet hoog op de agenda tijdens de crisis

De laatste stand van zaken over de positie van vrouwen en mannen in het onderwijs, op de arbeidsmarkt, over hun financiƫle positie, de combinatie van arbeid en zorg en veiligheid.

In deze tijden van economische crisis is emancipatie geen onderwerp dat hoog op de maatschappelijke agenda staat. Toch is er van tijd tot tijd wel de nodige aandacht voor. Met enige regelmaat wordt er gesproken over vergroting van de arbeidsdeelname van vrouwen, zeker met het oog op de vergrijzing. En bij bezuinigingen op de kinderopvang rijst steevast de vraag welke gevolgen deze hebben voor het aantal uren dat (vooral) moeders werken.



De Emancipatiemonitor 2012 geeft een beeld van het emancipatieproces in Nederland. Voor een groot aantal terreinen is de positie van vrouwen en mannen in kaart gebracht. De meest actuele gegevens over onderwijs, betaalde arbeid, combinatie van arbeid en zorg, inkomens, topfuncties en veiligheid worden gepresenteerd. Daarnaast wordt specifiek ingegaan op de positie van jonge vrouwen en mannen. Ook zijn er thematische verdiepingen over laagopgeleide vrouwen, flexibel werken, de taakverdeling tussen partners, emancipatiegezindheid van leidinggevenden en de achtergronden van onveiligheidsgevoelens van vrouwen.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) brengen samen de Emancipatiemonitor uit, op verzoek van de directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Klik hier om de emancipatiemonitor te bestellen.
Publicatiedatum: