Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijving Dalinco te danken aan zijn kinderen

Bio-teler Van den Elzen geeft beste appel een gezicht

Appelteler Harrie van den Elzen, die onlangs de prijs voor de beste appel van Nederland kreeg, prijkt met zijn foto op de verpakking van zijn eigen product. De appelen van het ras Dalinco ligt sinds vorige week in de winkels van Albert Heijn.

Van den Elzen kwam zelf met het idee om zijn foto op de verpakking te plaatsen. De Dalinco is verkozen tot beste bio-appel van Nederland door zowel het publiek als een vakjury. "Daar ben ik trots op, en de consument mag dus best weten waar die appel vandaan komt. Zo geeft ik mijn appel een gezicht", aldus Harrie. Albert Heijn werkte mee aan zijn verzoek. "Het is voor het eerst dat een teler met zijn kop op zijn eigen appelen staat", grinnikt Harrie.



De appelen zijn per vier verpakt op een schaaltje en in folie verpakt. Daarop zit een sticker met zijn foto en de tekst: 'Beste appel van Nederland. Deze prijs is gewonnen door onze teler Harrie van den Elzen'. Van den Elzen teelt de winnende appel in zijn boomgaard in Zeeland.

Keuze van de kinderen

De teler teelt nog twee andere rassen appelen. Dat hij juist de Dalinco inschreef voor de prijsvraag is de danken aan zijn kinderen. Harrie: "Ze hadden de appelen al een paar keer mee naar school gekregen en met smaak opgegeten. Ze zeiden tegen me 'dat is een lekker appeltje, pa'. Zodoende heb ik voor deze appel gekozen."

Bron: Omroep Brabant 
Publicatiedatum: