"Versgeoogste cranberries gaan met eerste veerboot naar verwerkingsfaciliteit"

Natte zomer doet bio-cranberries op Terschelling goed

Tholen - Cranberry Terschelling BV draait een prima seizoen. Joop van Urk is verheugd om te kunnen melden dat de oogst behoorlijk goed was. "De opbrengst is zelfs ongeveer vijf keer hoger dan vorig jaar. Toen draaiden we vanwege de ongunstige weersomstandigheden een minder jaar. Dit seizoen was het lekker nat, wat de teelt duidelijk goed doet", vertelt Joop.

Joop geeft aan dat er veel vraag naar de cranberryproducten van Cranberry Terschelling is. "Vooral de najaarsacties lopen weer erg goed. Onze producten zijn ook weer in diverse kerstpakketten terug te vinden."De cranberries groeien in het uitgestrekte duingebied van het Waddeneiland. "De velden liggen over 19 kilometer verspreid, het gebied loopt namelijk van paal 1 tot en met 21. De cranberryvelden liggen vlak achter de Noordzeekust." Zodra de cranberries oogstrijp waren trokken 25 plukkers de natuur in om de cranberries te oogsten. "Zij brengen dagelijks de oogst binnen en wij vervoeren de cranberries dan meteen met de eerste veerboot naar onze verwerkingsfaciliteit in Harlingen. Daar produceren we allerlei cranberryproducten van het merk Terschellinger." Ongeveer twee maanden geleden heeft Cranberry Terschelling drie nieuwe biologische theesoorten geïntroduceerd, namelijk: groene cranberrythee, zwarte cranberrythee en rooibosthee.
 


De producten van Cranberry Terschelling zijn onder meer te koop bij de natuurvoedingswinkels in Nederland en België. "Voor de distributie hebben wij al jarenlang een samenwerking met Natudis. Dit gaat prima en hierdoor zijn onze producten breed verkrijgbaar." Consumenten kunnen overigens ook in de online CranberryWinkel terecht voor de producten.


Van zeeman tot cranberryspecialist

Joop is twintig jaar geleden het 'cranberry-wereldje' ingestapt. Zoals velen op Terschelling is hij eerst zeeman geweest en toen hij weer aan wal kwam raakte hij betrokken bij Cranberry Terschelling. "Het eerst wat ik me toen afvroeg is waarom de cranberryteelt nog niet officieel biologische gecertificeerd was. Ik heb daarom meteen wat Skal-mensen uitgenodigd en meteen na dit bezoek ontvingen wij het EKO-keurmerk."

Voor meer informatie:

Joop van Urk
Cranberry Terschelling BV
Mersakkersweg 4
8894 KX Terschelling
0562 448800
info@terschellingercranberry.nl
www.terschellingercranberry.nl
www.cranberrywinkel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven