Annie de Veer nieuwe directeur Wageningen UR Livestock Research

De Raad van Bestuur van Wageningen UR (University & Research centre) heeft met ingang van 1 januari 2013 ir. Annie de Veer (1961) benoemd tot directeur van Wageningen UR Livestock Research. Zij volgt Paul Vriesekoop op die vanaf januari de functie Manager International Business Development bij CRV zal vervullen.

Annie de Veer was hiervoor waarnemend directeur Management Development Consultancy bij de Algemene Bestuursdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij zal verantwoordelijk worden voor de dagelijkse leiding van Wageningen UR Livestock Research, een onderzoeksinstituut voor fundamenteel en toegepast onderzoek voor een zorgvuldige veehouderij. Annie de Veer zal zich richten op het uitbouwen van de (internationale) toppositie van het instituut op het gebied van innovatieve veehouderijsystemen, diervoeding, fokkerij en genetica, dierenwelzijn en milieuaspecten van de veehouderij.

Livestock Research heeft 200 medewerkers op locaties in Lelystad en Wageningen en beschikt over twee innovatiecentra: Dairy Campus in Leeuwarden en het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel.

Annie de Veer: "Werken aan een zorgvuldige, toekomstbestendige veehouderij vraagt om continue innovaties en intensieve samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties. Het praktijkonderzoek is bij uitstek geschikt om deze verbinding te leggen."

Ze krijgt de opdracht mee om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar toegepaste kennis en innovaties vanuit het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Annie de Veer is opgegroeid op een melkveehouderijbedrijf en studeerde Algemene Agrarische Economie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen nu genaamd Wageningen University. Na haar studie was zij beleidsmedewerker bij het toenmalige Landbouwschap en vervolgens in verschillende functies bij het Ministerie van Landbouw en Voedselkwaliteit. Van 2003 tot 2006 was zij plaatsvervangend directeur Voedselkwaliteit en Diergezondheid van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. Daarna heeft ze onder meer gewerkt als waarnemend directeur bij de EVD bij het Ministerie van Economische Zaken en was Annie tevens werkzaam als directeur bij de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten bij de gemeente Den Haag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven