Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het ondernemersgezin vaart een heldere koers"

Bio-boerderij 't Schop wint Brabantse Plattelandsaward 2012

Tholen - Jan, Cécile en Niek van den Broek van Biologische Boerderij 't Shop in Hilvarenbeek hebben de award voor het beste Brabantse plattelandtoerischtisch initiatief 2012 ontvangen. De award werd maandag 19 november tijdens de Netwerkdag Plattelandstoerisme Brabant in Milheeze uitgereikt.

De bio-ondernemers zijn erg blij met de erkenning. Cécile geeft aan dat het tot het einde toe spannend was. "De andere twee genomineerde bedrijven zijn ook heel erg goed en pas op het laatste moment werd duidelijk dat wij gewonnen hadden." Ze zijn blij met het lovende juryrapport, waaruit vooral blijkt dat de jury veel waardering heeft voor de voortrekkersrol die Jan al jarenlang vervuld. "De jury is van mening dat alle aspecten van ons bedrijf heel goed bij elkaar passen en dat het gewoon goed in elkaar zit. En ze zijn onder de indruk van het feit dat Jan ook andere partijen uit de maatschappij bij het bedrijf betrekt."


Cécile, Niek en Jan ontvingen de prijs uit handen van VVD-gedeputeerde Bert Pauli.

In het persbericht van Vrijetijdshuis Brabant staat het volgende:

Biologische boerderij 't Schop wordt gerund door Jan en Cecile van den Broek en hun zoon Niek. 't Schop is nog in bedrijf met koeien, schapen, boomgaard en een flinke moestuin. Jan, Cécile en Niek vormen een sterk ondernemersgezin, waarbij ieders kwaliteiten in de taakverdeling optimaal tot hun recht komen. Waar nodig wordt externe expertise in huis gehaald. De recreatieve tak bestaat uit een boerderijkeuken waar groepen onder deskundige begeleiding zelf kunnen koken met regionale biologische streekproducten. 't Schop heeft ook een boerderijwinkel met biologische producten en de authentiek verbouwde stal en schuur is nu een vergaderlocatie waar ook het zelfbereide diner of lunch genuttigd worden. De ondernemers bieden tal van arrangementen en workshops. Het bedrijf ontvangt jaarlijks 10.000 gasten en biedt werkgelegenheid voor 20 mensen.

Uit het juryoordeel onder voorzitterschap van Peter Maas:
"'t Schop straalt gastheerschap, authenticiteit, beleving en passie uit. Het ondernemersgezin vaart een heldere koers, blijft voortdurend vernieuwen, maar blijft ook trouw aan het totaalconcept waarbij het doel 'de kloof dichten tussen boer en bord' nooit uit het oog wordt verloren. De samenwerking wordt nadrukkelijk opgezocht. Daarbij wordt ook gekeken buiten de eigen regio en worden allianties aangegaan met andere sectoren, zoals de kunst en cultuursector. Jan van den Broek neemt de PR voor zijn rekening en toont daarbij visie, is actief in het publieke debat en vervult een trekkersrol in de regionale samenwerking. Hij spant zich actief in om de relatie tussen stad en platteland te versterken."

Biojournaal is onlangs bij de familie op bezoek geweest voor een interview. Klik hier om naar dat artikel te gaan.

Voor meer informatie:

Cécile, Jan en Niek van den Broek
Biologische Boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
[email protected]
www.hetschop.nl