Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Allianz GI: Duurzaam beleggen geen ideologisch gebaar meer

Duurzame energie als belegging is nu geaccepteerd door het grote publiek en neemt snel in belangstelling toe, dat stelt Allianz Global Investors in het onderzoek 'Renewable energies: Investing against climate change'.

Volgens Allianz GI is het geen ideologisch gebaar meer: de nieuwe investeringen in vooral zonne-energie en windenergie wereldwijd nemen snel toe en zullen stijgen van 260 miljard dollar in 2011 naar waarschijnlijk 461 miljard dollar in 2030.

De opstellers van het onderzoek stellen dat grote ongelukken met fossiele en kernenergie, zoals met met olieplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico en de Japanse kerncentrale in Fukushima, overheden hun energiestrategieën aangepast.

Totale investeringen

De investeringen in duurzame energie nemen snel toe waardoor deze energievormen een steeds belangrijkere rol zullen spelen. In 2011 werd er wereldwijd 260 miljard dollar in deze sector geïnvesteerd. Het grootste deel daarvan (200 miljard) werd gedaan in Europa, de Verenigde Staten en China.

De wereldwijd opgestelde capaciteit aan windenergie verdubbelde in de periode tussen 2008 en 2011. De huidige capaciteit is ongeveer vergelijkbaar met de productie van meer dan 200 kerncentrales.

Van de totale wereldwijde investeringen in duurzame energie in 2011 ging ongeveer een derde (80 miljard dollar) naar windenergie en ongeveer de helft van de nieuwe capaciteit werd geïnstalleerd in China.

Rendement op langere termijn

De wereldwijde investeringen in zonne-energie zijn meer dan verdubbeld tussen 2008 en 2011, van 58 miljard dollar naar 147 miljard dollar. Europa is met 75 procent marktleider wat betreft geïnstalleerd vermogen.

Het investeren in duurzame energie wordt steeds aantrekkelijker, onder meer het rendement over een langere periode goed te berekenen is. Technische vooruitgang, acceptatie bij het grote publiek en ondersteuning door overheden hebben geholpen om deze voormalige niche-markt te laten uitgroeien tot een volwassen, wereldwijde markt.

Bron: Fondnieuws.nl
Publicatiedatum: