EXKi, de Belgische fastfoodketen voor gezonde producten, heeft in het Franse Cannes de prijs voor het 'beste commerciële restaurantconcept' gekregen tijdens de zeventiende editie van Mapic, de Europese beurs voor retail en retailvastgoed.
De jury oordeelt dat EXKi erin geslaagd is een snelle dienstverlening voor gehaaste consumenten en de kwaliteit van natuurlijke en verse producten te combineren. De keten, opgericht in 2001, telt momenteel 64 restaurants in Europa, waarvan 30 in België en één in Nederland.
"We zijn de voorbije elf jaar blijven groeien zonder onze missies ooit uit het oog te verliezen, namelijk de kwaliteit van de producten verzekeren, de gezondheid van onze klanten respecteren en onze ecologische afdruk te verminderen voor het milieu", zegt Nicolas Steisel, een van de co-stichters van EXKi.
Vorig jaar opende in Brussel het achttiende EXKi restaurant, met een inrichting in het teken van duurzaamheid en gemaakt volgens een ecoconcept. Banken en krukken zijn bedekt met een stof gemaakt van gerecycleerde plasticflessen. Oude tafels werden gebruikt om nieuwe te maken. Het restaurant diende als pilootproject voor toekomstige vestigingen.
De groep wil uitbreiden in België en Frankrijk, vooral dan in Parijs. Daarnaast wil EXKi eind volgend jaar een eerste restaurant in de Amerikaanse miljoenenstad New York openen.
Bron: KnackWeekend.be
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards