Op 20 januari 2013 start Femke van den Heuvel van Vegetarisch restaurant VlamIndePan in samenwerking met Fabulous Food Academy 'de VIP Health & Nutrition koksopleiding'. Een inspirerende vegetarische koksopleiding voor lijf, hart en hoofd. VlamIndePan heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld om foodies, maar ook de beroepsmatige koks kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de vegetarische keuken.
De opleiding is opgebouwd uit 7 modules die je stap voor stap vertrouwd maken met de diverse voedingsprincipes en richtlijnen. Het is tevens een opleiding met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Uniek aan deze opleiding is de professionaliteit en de cross-over van de verschillende voedingstheorieën zoals, Ayurvedisch, Raw, veganistisch, macrobiotisch en allergieën.
Aan deze opleiding hebben zich verschillende gastdocenten aangesloten, die les komen geven over hun eigen kookdiscipline, bijvoorbeeld Kyra de Vreeze, Jonathan Karpathios, Ellen Mookhoek. Han de Kroon en Annette van Ruitenburg, Jet Eikelboom van yogifood en anderen.
Op deze website www.viphealthandnutrition.nl is meer informatie te vinden.
Femke licht toe waarom deze koksopleiding ontwikkeld is:
"Altijd op zoek naar goede koks, kwam ik erachter dat de combinatie van beheersing van kooktechnieken samen met affiniteit voor biologisch, gezondheid en vegetarisch, lastig te vinden is. Ook werd ik herhaaldelijk benaderd om andere koks in bedrijven te begeleiden bij het implementeren van meer vegetarische gerechten op hun menukaart. Enerzijds meer vraag naar verantwoorde gerechten en anderzijds te weinig kennis en ervaring. Zelf heb ik zeer diverse opleidingen gevolgd om tot mijn ervaring en kennis te komen. Van Ayurvedisch voedingsleer, chocolaterie,wijnproeven tot aan patisserie toe."
"Sommige opleidingen gaven me veel achtergrondkennis, maar weinig kookervaring, anderen gaven me veel technieken, maar met weinig gebalanceerde en energierijke voeding waarin de balans tussen mens en natuur zo optimaal mogelijk is. Door de jaren heen heb ik de verschillende technieken en kennis tot een geheel gevormd, die ik kan vertalen naar gerechten van nu: Culinair, mooi en gezond met weinig belasting voor het milieu."
"Deze kennis wil ik graag, met vele andere docenten, die ook vernieuwend bezig zijn, doorgeven aan aankomende profs. En zo is de VIP Health & Nutrition opleiding ontstaan. Uniek om de combinatie van kooktechnieken, cross over van Lifestyle en alle aspecten van voeding nu!"
"Heeft u vragen of opmerkingen kunt u mij bereiken via onderstaande telefoonnummers of via de mail."
Met vriendelijke groet,
Femke van den Heuvel
VlamIndePan
Smedestraat 13
2011 RE Haarlem
023 5511738
06 25034358
www.vlamindepan.nl

Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
- Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten
- Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"