Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition start in januari

Op 20 januari 2013 start Femke van den Heuvel van Vegetarisch restaurant VlamIndePan in samenwerking met Fabulous Food Academy 'de VIP Health & Nutrition koksopleiding'. Een inspirerende vegetarische koksopleiding voor lijf, hart en hoofd. VlamIndePan heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld om foodies, maar ook de beroepsmatige koks kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de vegetarische keuken.

De opleiding is opgebouwd uit 7 modules die je stap voor stap vertrouwd maken met de diverse voedingsprincipes en richtlijnen. Het is tevens een opleiding met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Uniek aan deze opleiding is de professionaliteit en de cross-over van de verschillende voedingstheorie├źn zoals, Ayurvedisch, Raw, veganistisch, macrobiotisch en allergie├źn.

Aan deze opleiding hebben zich verschillende gastdocenten aangesloten, die les komen geven over hun eigen kookdiscipline, bijvoorbeeld Kyra de Vreeze, Jonathan Karpathios, Ellen Mookhoek. Han de Kroon en Annette van Ruitenburg, Jet Eikelboom van yogifood en anderen.

Op deze website www.viphealthandnutrition.nl is meer informatie te vinden.

Femke licht toe waarom deze koksopleiding ontwikkeld is:
"Altijd op zoek naar goede koks, kwam ik erachter dat de combinatie van beheersing van kooktechnieken samen met affiniteit voor biologisch, gezondheid en vegetarisch, lastig te vinden is. Ook werd ik herhaaldelijk benaderd om andere koks in bedrijven te begeleiden bij het implementeren van meer vegetarische gerechten op hun menukaart. Enerzijds meer vraag naar verantwoorde gerechten en anderzijds te weinig kennis en ervaring. Zelf heb ik zeer diverse opleidingen gevolgd om tot mijn ervaring en kennis te komen. Van Ayurvedisch voedingsleer, chocolaterie,wijnproeven tot aan patisserie toe.""Sommige opleidingen gaven me veel achtergrondkennis, maar weinig kookervaring, anderen gaven me veel technieken, maar met weinig gebalanceerde en energierijke voeding waarin de balans tussen mens en natuur zo optimaal mogelijk is. Door de jaren heen heb ik de verschillende technieken en kennis tot een geheel gevormd, die ik kan vertalen naar gerechten van nu: Culinair, mooi en gezond met weinig belasting voor het milieu."

"Deze kennis wil ik graag, met vele andere docenten, die ook vernieuwend bezig zijn, doorgeven aan aankomende profs. En zo is de VIP Health & Nutrition opleiding ontstaan. Uniek om de combinatie van kooktechnieken, cross over van Lifestyle en alle aspecten van voeding nu!"

"Heeft u vragen of opmerkingen kunt u mij bereiken via onderstaande telefoonnummers of via de mail."

Met vriendelijke groet,

Femke van den Heuvel
VlamIndePan
Smedestraat 13
2011 RE Haarlem
023 5511738
06 25034358
www.vlamindepan.nl
Publicatiedatum: