Op 20 januari 2013 start Femke van den Heuvel van Vegetarisch restaurant VlamIndePan in samenwerking met Fabulous Food Academy 'de VIP Health & Nutrition koksopleiding'. Een inspirerende vegetarische koksopleiding voor lijf, hart en hoofd. VlamIndePan heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld om foodies, maar ook de beroepsmatige koks kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de vegetarische keuken.
De opleiding is opgebouwd uit 7 modules die je stap voor stap vertrouwd maken met de diverse voedingsprincipes en richtlijnen. Het is tevens een opleiding met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Uniek aan deze opleiding is de professionaliteit en de cross-over van de verschillende voedingstheorieën zoals, Ayurvedisch, Raw, veganistisch, macrobiotisch en allergieën.
Aan deze opleiding hebben zich verschillende gastdocenten aangesloten, die les komen geven over hun eigen kookdiscipline, bijvoorbeeld Kyra de Vreeze, Jonathan Karpathios, Ellen Mookhoek. Han de Kroon en Annette van Ruitenburg, Jet Eikelboom van yogifood en anderen.
Op deze website www.viphealthandnutrition.nl is meer informatie te vinden.
Femke licht toe waarom deze koksopleiding ontwikkeld is:
"Altijd op zoek naar goede koks, kwam ik erachter dat de combinatie van beheersing van kooktechnieken samen met affiniteit voor biologisch, gezondheid en vegetarisch, lastig te vinden is. Ook werd ik herhaaldelijk benaderd om andere koks in bedrijven te begeleiden bij het implementeren van meer vegetarische gerechten op hun menukaart. Enerzijds meer vraag naar verantwoorde gerechten en anderzijds te weinig kennis en ervaring. Zelf heb ik zeer diverse opleidingen gevolgd om tot mijn ervaring en kennis te komen. Van Ayurvedisch voedingsleer, chocolaterie,wijnproeven tot aan patisserie toe."
"Sommige opleidingen gaven me veel achtergrondkennis, maar weinig kookervaring, anderen gaven me veel technieken, maar met weinig gebalanceerde en energierijke voeding waarin de balans tussen mens en natuur zo optimaal mogelijk is. Door de jaren heen heb ik de verschillende technieken en kennis tot een geheel gevormd, die ik kan vertalen naar gerechten van nu: Culinair, mooi en gezond met weinig belasting voor het milieu."
"Deze kennis wil ik graag, met vele andere docenten, die ook vernieuwend bezig zijn, doorgeven aan aankomende profs. En zo is de VIP Health & Nutrition opleiding ontstaan. Uniek om de combinatie van kooktechnieken, cross over van Lifestyle en alle aspecten van voeding nu!"
"Heeft u vragen of opmerkingen kunt u mij bereiken via onderstaande telefoonnummers of via de mail."
Met vriendelijke groet,
Femke van den Heuvel
VlamIndePan
Smedestraat 13
2011 RE Haarlem
023 5511738
06 25034358
www.vlamindepan.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards