Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opening op 3 november

Inval bende Greate Pier in nieuw biologisch restaurant in Kimswerd

Op 3 november viert de eeuwenoude dorpsherberg Herberg Greate Pier in Kimswerd dubbel feest: de Waddengoud-certificering voor de herberg en de opening van biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken. Waddengedeputeerde Tineke Schokker reikt het certificaat uit en doet de openingshandeling. Het reuzengilde van Greate Pier helpt haar daarbij. En wie het gilde kent, weet dat dit garant staat voor een verrassend spektakel. En als klap op de vuurpijl herrijst de bende van Greate Pier en valt het restaurant binnen.

Waddengoud

Waddengoud is het keurmerk voor duurzame producten en diensten uit de Waddenstreek. Denk daarbij aan bijzondere producten die echt bij het wad horen. Zoals de harder en kokkels van De Goede Vissers, het lamsvlees van Texel, cranberry's van Terschelling, schapenkaas met zilte zeekraal en veel meer producten. Ook dienstverlenende bedrijven kunnen gecertificeerd worden. Belangrijk is dan dat het bedrijf laat zien hoe mooi en interessant de waddenstreek is. Herberg Greate Pier in Kimswerd krijgt het certificaat nu voor de categorie logies. De herberg biedt zes sfeervolle themakamers waar vanuit gasten uit binnen- en buitenland Friesland en de Wadden kunnen verkennen.


Jana Buck, de kokkin die al jaren de heerlijkste gerechten op tafel zet met verse producten uit de waddenstreek.

De Waddenkeuken: biologisch uit de buurt

De lekkerste gerechten maak je met biologische producten uit de buurt. We horen het steeds vaker en dat is maar goed ook. Hoe vreemd is het eigenlijk dat in de supermarkt in Friesland lamsvlees uit Nieuw-Zeeland ligt terwijl het vlees van de schapen op de Friese dijken naar het buitenland gaat. En in de winter eten we boontjes uit Afrika in plaats van heerlijke pastinaakjes of pompoen die we op de fiets bij de boer kunnen halen. En wie kent eigenlijk nog de smaak van de zilte groenten die op het wad groeien? In biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken krijgen deze en andere producten en hun producenten de aandacht die ze verdienen.

Een keuken met een missie

Kokkin Jana en eigenaresse Eline laten hun gasten niet alleen aan tafel genieten van het lekkers uit de streek. Op de agenda komen presentaties van producenten, proeverijen, excursies, gastkoks en andere activiteiten. Zo komt kookboekenschrijfster en Slow Food ambassadeur Annette van Ruitenburg deze winter haar nieuwe kook- en kijkboek 'Onvergetelijke Groenten' presenteren. En zodra het weer warmer wordt, staan ook culinaire trips op de Excelsior, het schip van kokkin Jana en haar man, in de planning.

Programma zaterdag 3 november 2012

15:00 uur - deur open, presentatie producenten en producten.
15:45 uur - start officieel gedeelte door Benno Bakker van Stichting Waddengroep/Waddengoud met overhandiging certificaat door Tineke Schokker.
16:00 uur - vertelling door Reinder Politiek over Kimswerd, de Wadden en Greate Pier
16:15 uur - inval door bende van Greate Pier.
16:30 uur - officiƫle opening van biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken aansluitend: drankjes en hapjes van kokkin Jana.

Voor meer informatie: www.herberggreatepier.nl
Publicatiedatum: