Joy Farm exporteert Zuid-Koreaanse biologische aardbeien naar Europa

Opgericht in 2011 door de heer Jung Kwon Lee, heeft Joy Farm in korte tijd succesvol naam gemaakt als één van de meest vertrouwde biologische exporteurs van aardbeien uit Zuid-Korea. Joy Farm mag dan nieuw zijn in de sector, zijn aardbeien zijn klaar om de Europese schappen te bestormen dit seizoen (dat eind november begint).

"We zijn klaar om dit jaar de Europese markt te betreden na onze producten te hebben geïntroduceerd aan Hongkong, Singapore, Taiwan en Maleisië in 2011. Ons bedrijf werd opgericht door de heer Lee, die vroeger in Nonghyup (Nationale landbouwcorporatie) in Zuid-Korea werkte, toen hij zich realiseerde dat hij genoeg ervaring en kennis had om een corporatie te vormen na het werken met telers. Hij kent hen en is klaar om samen deze business te beginnen", zegt de heer Jespersen Choi, verkoopmanager van Joy Farm.

Joy Farm begon vorig jaar met het exporteren van zoete kaki's, Singoperen, uien en aardbeien via een handelsbedrijf en dit keer verhandelt het bedrijf hun producten direct naar de klanten. De totale aardbeienproductie vorig jaar was 700 ton en Joy Farm verwacht het volume in 2012 te verdubbelen. Singapore en Hong Kong zijn de belangrijkste exportbestemmingen, waar de Maehyang de topvariëteit is.

Maehyang is de meest verhandelde en aanbevolen aardbei van Korea wegens zijn versheid en aantrekkelijke uiterlijk, zelfs na transport en opslag van enkele dagen. "Eigenlijk is van de aardbeien die Joy Farm aanbiedt, de Seolhyang de zoetste en sappigste variëteit voor de export. Deze soort is populair onder consumenten uit Taiwan", zei de heer Choi. Joy Farm bestaat uit 30 telers en een koude opslag- en ketensysteem om de versheid van de producten te verzekeren.

"Wat bijzonder is aan onze aardbeien, is dat we onze eigen meststof maken van eierschalen, die rijk zijn aan calcium. Calcium is een belangrijk of essentieel element voor planten. Joy Farm bezit ook een 'Ozongenerator', die in al onze kassen actief is. Hiermee kunnen we de juiste hoeveelheid zuurstof controleren en leveren, die nodig is voor het binnen telen van aardbeien", voegde de heer Choi toe. 

Alle aardbeien zijn biologisch en zullen in november beschikbaar zijn. Het Joy Farmproduct is beschikbaar in verpakkingen van 330g (4packs/1,3 kg/doos), 250g (8packs/2,0kg/doos) en 1,3kg (204 dozen/2,0kg) of op basis van een klantenverzoek. Joy Farm is GlobalGAP gecertificeerd.

Voor meer informatie:

Jespersen Choi
Joy Farm
Tel: +8255973-1031
Mob: +82103373+2425


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven