Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zon Zoekt Dak: Bijna 18.000 zonnepanelen geïnstalleerd

De zon heeft afgelopen jaar ruim 2.200 daken gevonden en schijnt nu op bijna 18.000 nieuwe zonnepanelen. Dat blijkt uit cijfers van de zojuist afgeronde landelijke inkoopactie voor zonnepanelen Zon Zoekt Dak van Natuur & Milieu. Afgelopen maand zijn de laatste woningen voorzien van zonnepanelen. Hoewel de actie een tijdelijk karakter had, melden nog steeds veel mensen zich ervoor aan. Daarom maakt Zon Zoekt Dak in 2013 een doorstart met Zon Zoekt Dak 2.

Zon Zoekt Dak in cijfers

De interesse van Nederlandse consumenten in zonnepanelen is groot. Tussen 29 januari en 16 maart 2012 schreven ruim 7000 Nederlanders zich in voor zonnepanelen via Zon Zoekt Dak. 80% van deze mensen heeft thuis een persoonlijk advies voor zonnepanelen gehad van een van de adviseurs van de geselecteerde leverancier (Solar Living). Bijna 40% van de mensen die een advies kregen, heeft zonnepanelen bij Zon Zoekt Dak besteld; dat zijn 2200 huishoudens en bijna 18.000 zonnepanelen.Tjerk Wagenaar, directeur Natuur & Milieu: "Eerst hebben we in januari heel Nederland wakker geschud door iedereen ervan te overtuigen dat stroom van zonnepanelen nu goedkoper is dan stroom van het energiebedrijf. Vervolgens werden we verrast door al die duizenden mensen die zich inschreven voor Zon Zoekt Dak. Ons concept om alles te regelen voor de consument en streng te zijn op de kwaliteit heeft gewerkt. Ik ben heel trots op de resultaten. Zon Zoekt Dak is de grootste zonactie in 2012 geworden. Dit kun je natuurlijk niet alleen: zonder de steun van de ASN Bank en de inzet van Solar Living was ons dit nooit gelukt."

Nieuwe actie in 2013: Zon Zoekt Dak 2

Er is nog steeds veel vraag naar zonnepanelen. Natuur & Milieu wil graag meer daken voorzien van zonnepanelen, meer consumenten een goed aanbod doen en zo de verduurzaming van de energievoorziening versnellen. In januari 2013 opent Natuur & Milieu de volgende actie van Zon Zoekt Dak. Op dit moment legt de organisatie de laatste hand aan de selectie van de beste leverancier en het beste aanbod. In januari gaat de actie open voor inschrijvingen. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven om op de hoogte gehouden te worden over de nieuwe actie. Dit kan op de website www.zonzoektdak.nl.

Vraag van de consument

De collectieve inkoopactie Zon Zoekt Dak is voortgekomen uit de vraag van consumenten. Door zonnepanelen op hun dak te leggen willen consumenten bijdragen aan een beter milieu, geld besparen of minder afhankelijk zijn van andere landen of energiebedrijven. Terwijl het vorig jaar nog redelijk rustig was in de Nederlandse markt van zonnepanelen, is er nu tot onze vreugde veel beweging. Verwacht wordt dat het geïnstalleerde vermogen in 2012 in Nederland met 100 megawatt groeit. Hiervan komt dus 4,3% voor rekening van Zon Zoekt Dak.

Voor meer informatie: www.zonzoektdak.nl
Publicatiedatum: