Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse bio-appel Juliet: focus komt meer op export te liggen

Ondanks appeltekorten in heel Europa, boekt een Frans bedrijf successen met biologische Juliet-appelen. Op de binnenlandse markt blijft de verkoop stijgen en daarom wil Cardell de toenemende voorraden gaan verkopen op buitenlandse markten.

"We zullen dit jaar ongeveer 2.500 ton Juliet-appelen hebben", zei Roland Charrade van Cardell Export in Frankrijk. "Vorig jaar hadden we zo'n 1.800 ton, dus is de hoeveelheid dit jaar gestegen, maar we plannen sneller te groeien." Het doel is om in de volgende paar jaar tot 10.000 ton biologische Juliet-appelen te komen in Europa, en hoewel een aantal factoren dit jaar het doel belemmerden, gelooft Roland Charrade dat ze het snel zullen bereiken: "Ons teeltoppervlak wordt groter, maar sommige net geplante bomen zullen pas na een paar jaar fruit produceren. In drie of vier jaar moeten we heel dicht bij ons doel zijn."


Omdat het grootste deel van de Franse markt al voorzien wordt van de Juliet-appelen, zal het toegevoegde volume naar landen buiten Frankrijk gaan, liet Roland Charrade weten. Met de stijgende populariteit van biologisch fruit, en het lange seizoen van de Juliet-appelen, denkt hij dat ze succesvol zullen zijn in heel Europa en daarbuiten. Cardell Export levert de appelen al aan enkele landen in Aziƫ, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.


Charrade zei: "We willen een zo lang mogelijk seizoen met Juliet bereiken, zodat we voor een lange periode voorraden hebben. Biologische consumenten zijn namelijk blij met continue voorraden in Frankrijk en Europa, omdat dit betekent dat er geen fruit hoeft te worden verscheept." Hij gaat verder: "In dat opzicht is dit seizoen erg gunstig, omdat goede plukomstandigheden hebben gezorgd voor fruit van een hoge kwaliteit, dat goed kan worden opgeslagen. We zijn blij met de kwaliteit tot nu toe; zo kan het fruit lang bewaard blijven."

Voor meer informatie:

Cardell Export
Tel. +33 (0)4 32 73 43 57
Fax +33 (0)4 32 73 43 44
www.cardell.fr

Publicatiedatum: