Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Biologische groenten en vlees behouden hun oorspronkelijke smaak"

Restaurant Stroming trots op plek in top drie van 'Puurste restaurant van Nederland'

Tegenwoordig vinden we het heel normaal als er een elektrische auto voorbij rijdt of als er een nieuwe windmolen wordt gebouwd. Fossiele brandstoffen raken op en er wordt voortdurend gezocht naar alternatieven. Met voedsel gebeurd dit in mindere mate. Restaurant Stroming in Heerhugowaard probeert zoveel mogelijk met biologische en streekproducten te werken, puur en h'eerlijk. Niet voor niets is het restaurant om die reden genomineerd voor 'Puurste restaurant van Nederland'.

Samen met twee andere restaurants was Stroming zondag 21 oktober aanwezig bij de uitreiking van de felbegeerde titel. Het restaurant greep net naast de prijzen. "Helaas! Maar het feit dat wij bij de top drie van 'puurste' restaurants van Nederland behoren is natuurlijk al iets om trots op te zijn", vertelt Kirsten Zoetelief, eigenaresse van het restaurant. "We hebben een oorkonde ontvangen met mooie woorden van Makkie Mulder, we gaan gewoon zo door en wie weet winnen we volgend jaar!"

Nominatie

Om genomineerd te worden heeft het restaurant hard moeten werken en wordt er op alles gelet. "Biologische groenten en vlees behouden hun oorspronkelijke smaak en zijn dus meer authentiek, gezonder en mooier. Onze chefs houden rekening met de natuurlijke groei van gewassen en dieren, de wisselende seizoenen en de lokale hulpbronnen. Er worden minder of geen additieven gebruikt tijdens de productie en verwerking, waardoor het eindproduct minder bewerkt is; dus puur!"

Winnaar

De uiteindelijke winnaar is de Veldkeuken in Culemborg geworden. De vakjury, die bestond uit Martine Zuil – hoofdredacteur Misset Horeca -, Makkie Mulder - hoofdredacteur van Delicious - en Jeroen Thijssen - culinair journalist van Trouw -, verkoos het restaurant tot puurste van Nederland.

Voor meer informatie: www.restaurantstroming.nl

Bron: Dichtbij.nl - Groot-Alkmaar
Publicatiedatum: