Samen met twee andere restaurants was Stroming zondag 21 oktober aanwezig bij de uitreiking van de felbegeerde titel. Het restaurant greep net naast de prijzen. "Helaas! Maar het feit dat wij bij de top drie van 'puurste' restaurants van Nederland behoren is natuurlijk al iets om trots op te zijn", vertelt Kirsten Zoetelief, eigenaresse van het restaurant. "We hebben een oorkonde ontvangen met mooie woorden van Makkie Mulder, we gaan gewoon zo door en wie weet winnen we volgend jaar!"
Nominatie
Om genomineerd te worden heeft het restaurant hard moeten werken en wordt er op alles gelet. "Biologische groenten en vlees behouden hun oorspronkelijke smaak en zijn dus meer authentiek, gezonder en mooier. Onze chefs houden rekening met de natuurlijke groei van gewassen en dieren, de wisselende seizoenen en de lokale hulpbronnen. Er worden minder of geen additieven gebruikt tijdens de productie en verwerking, waardoor het eindproduct minder bewerkt is; dus puur!"Winnaar
De uiteindelijke winnaar is de Veldkeuken in Culemborg geworden. De vakjury, die bestond uit Martine Zuil – hoofdredacteur Misset Horeca -, Makkie Mulder - hoofdredacteur van Delicious - en Jeroen Thijssen - culinair journalist van Trouw -, verkoos het restaurant tot puurste van Nederland.Voor meer informatie: www.restaurantstroming.nl
Bron: Dichtbij.nl - Groot-Alkmaar