Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Week van de Smaak 2012 wederom een groot succes

Van 29 september tot en met 7 oktober vierde Nederland al weer voor de zesde keer de Week van de Smaak. Met meer dan 420 'geregistreerde' smaakactiviteiten door heel het land, en activiteiten op zo'n 2000 locaties was de 'lekkerste week van het jaar' wederom een groot succes. Honderden bedrijven en organisaties droegen hieraan hun steentje bij. Net als voorgaande jaren waren er veel proeverijen, streekmarkten en smaakfestijnen en zetten veel bedrijven hun deuren open voor het publiek. Opvallend veel restaurants haakten dit jaar aan met een speciaal streekmenu. Veel activiteiten concentreerden zich rondom Amersfoort, onze Hoofdstad van de Smaak, met de opening van de Week van de Smaak en de bekendmaking van de winnaars van de Helden van de Smaak verkiezing als een van de hoogtepunten.

De centrale thema 'aardappel' bleek een schot in de roos. Tientallen, zo niet honderden activiteiten draaiden rondom onze 'pieper'. Dit varieerde van een proeverij van verschillende aardappelrassen of een workshop aardappelstempels maken voor jong en oud, tot hele festivals en speciale diners met de pieper in de hoofdrol. Supermarkten en cateraars haakten hierop in met speciale acties en recepten om de aardappel nog lekkerder te maken. Hoewel er wel eens getwijfeld wordt aan de populariteit van de pieper, was hier tijdens de Week van de Smaak dus niets van te merken.
Publicatiedatum: