Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flexwerker eist meer gevarieerd en duurzaam eten in bedrijfsrestaurant

Meer gevarieerd en duurzaam eten. Dat is wat de moderne flexibele werknemer eist van zijn bedrijfsrestaurant. De cateringbranche gaat stappen ondernemen om duurzamer te worden en te voldoen aan deze eisen. Dat kondigen de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en de Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG) aan na rondetafelgesprekken.

Bij deze gesprekken spraken vertegenwoordigers van de overheid, de wetenschap en het bedrijfsleven met elkaar over verduurzaming in de sector. Een gezonder en duurzaam aanbod tijdens de lunch zorgt voor meer vitaliteit op de werkvloer, aldus de organisaties.
 

Meer samenwerken

Naar aanleiding van deze bijeenkomst gaan Veneca en NVLG samen het bedrijfsrestaurant voor de toekomstige werknemer ontwikkelen waarbij rekening gehouden wordt met deze wensen. Daarvoor moeten Veneca en NVLG cateringorganisaties, keukenleveranciers, opdrachtgevers en de overheid meer samenwerken. Hoe eerder keukenleveranciers en cateringorganisaties volgens hen betrokken worden bij het bestekproces, hoe duurzamer een bedrijfsrestaurant kan worden ingericht en geƫxploiteerd. "Anno 2012 zou een groene en efficiƫnte keukeninrichting de norm moeten zijn in alle aanbestedingen", aldus Veneca-secretaris Jos van Straten.

In vier stappen naar duurzaam facility management

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staan op de agenda van vrijwel iedere facility manager. Mits goed toegepast kan het leiden tot kostenbesparingen en concurrentievoordeel. Maar hoe maakt u als facilitair manager duurzaamheid een structureel onderdeel van uw beleid? De cursus 'In vier stappen naar duurzaam facility management' biedt facility managers concrete handvatten, instrumenten en praktijkvoorbeelden om duurzaamheid in uw facilitaire organisatie in te voeren, meetbaar te maken en te benchmarken. Klik hier voor meer informatie over de cursus.

Bron: Facility Management Magazine
Publicatiedatum: