Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs voor groente nagenoeg gelijk gebleven

Frankrijk: Kilo bio-fruit gemiddeld 11% goedkoper dan in 2011

Het Observatoire de Familles Rurales heeft in Frankrijk net als ieder jaar de huidige groente- en fruitprijzen vergeleken met de prijzen in de zomer van 2011. Een panel van de organisatie heeft zowel in de week van 11 juni als in de week van 16 juli acht groente- en acht fruitsoorten een kilo gekocht in allerlei winkels in 37 departementen.

Het Observatoire de Familles Rurales heeft de prijsverschillen tussen reguliere en biologische groente en fruit vergeleken. Hieruit bleek dat de gemiddelde prijs voor een kilo biologisch fruit met €5.39 in 2012 elf procent lager ligt dan in 2011. Toen kostte een kilo biologisch fruit gemiddeld €6.08. Het prijsverschil tussen 2011 en 2012 voor een kilo biologische groente is nagenoeg gelijk gebleven met €3.32 in 2012 en €3.35 in 2011.

Verder concludeerde Observatoire de Familles Rurales dat over het algemeen genomen de gemiddelde prijs voor biologisch fruit 62% hoger is dan gewoon fruit en dat dit voor de groente 75,6% is.

Publicatiedatum: