Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Keuze voor EKO-keurmerk horeca hangt niet af van startkosten"

BD-Totaal ziet veel nieuwe bio-initiatieven in de out-of-homemarkt

Tholen – BD-Totaal in Houten ziet nog altijd nieuwe initiatieven rondom biologisch ontstaan op de out-of-homemarkt. "Vooral in lunchrooms, hotels en snackbars merken we dat het biologisch aandeel groeit", vertelt Aart-Jan Knauff, bedrijfsleider van de leverancier van biologische food- en non-foodproducten voor de out-of-homemarkt. "Zo kreeg ik onlangs een telefoontje van een snackbareigenaar die zijn klanten graag naast het reguliere assortiment een biologisch alternatief wilde bieden. Via een collega, die al zaken met ons doet, kwam hij bij ons terecht. Hij weet nu dat wij hem een totaalpakket aan biologische producten voor zijn zaak kunnen bieden."

Aart-Jan geeft aan zeker niet ontevreden te zijn over de huidige gang van zaken. "Het gaat gewoon goed. Ondanks de krimp in bepaalde sectoren, merken wij weinig teruggang." Volgens hem worden er vooral in de hotelwereld veel initiatieven in gang gezet om het biologisch aandeel te verhogen. "Ook merken we een groeiende vraag vanuit de zorg. In die branche kiest men steeds vaker bewust voor goede producten. Mooi is ook dat BD-Totaal sinds haar oprichting in 1993 een ruime ervaring op heeft gebouwd in met name de antroposofische zorginstellingen."

Duurzame inkoopcriteria overheid

Begin dit jaar zijn na jarenlang overleg de nieuwe duurzame inkoopcriteria voor de catering van kracht geworden. Volgens Aart-Jan reageren de overheidsinstanties hier heel verschillend op. "We merken binnen BD-Totaal dat de ene partij gewoon op dezelfde voet doorgaat, terwijl de andere partij wel actief met de inkoopcriteria aan de slag gaat. Een veelgehoorde reactie is dat de nieuwe criteria veel ruimte laten voor een eigen invulling."

Als het gaat om een verdere groei van biologisch in de out-of-homemarkt ziet Aart-Jan juist een belangrijke rol weggelegd voor de overheid. "De catering van de overheidsinstellingen is destijds op het gebied van duurzaam inkopen vooruitstrevend van start gegaan. Maar we zien ook dat ten aanzien van het biologisch aandeel nog niet één lijn getrokken wordt."


Skal EKO-keurmerk horeca

BD-Totaal werkt samen met de Stichting EKO-keurmerk aan verdere ontwikkeling van het horeca-keurmerk. Onder bepaalde voorwaarden kan een nieuw in te stappen horeca-onderneming de eenmalige startkosten van 300 euro retour krijgen, zodat dit geen belemmering hoeft te zijn. "Volgens BD-Totaal hangt de keuze om wel of niet voor het EKO-keurmerk horeca te gaan niet af van het inschrijvingsgeld. Het belangrijkste is dat je er als ondernemer echt voor wilt gaan. Met het horeca-keurmerk kan je het bio-aandeel naar buiten toe waarborgen."

Voor meer informatie:

BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl
www.bd-totaal.nl