Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede opbrengst biologische aardappelen in Rostock

In het Duitse Rostock teelt de uit 14 bedrijven bestaande telersvereniging biologische aardappelen. Inmiddels begint het concept vruchten af te werpen. "Dit wordt onze beste oogst tot nu toe", zegt Littmann van de telersvereniging. Met een gemiddelde aardappelopbrengst van vermoedelijk 25 ton per hectare zou goed geld verdiend kunnen worden.
 
Niet alleen de goede groeiomstandigheden met voldoende vochtig weer vanaf midden juni zorgden voor de rijke oogst bij de biologische telers. "Tot het succesconcept hoort ook de keuze voor zeer vroege rassen zoals Solist, Ballerina en Salomé, die robuust zijn tegen de aardappelziekte", zegt Littmann. "Bovendien laten we de aardappelen al in maart in een hal voorkiemen en voor de bewatering leggen we in mei druppelslangen in de rijen." Op deze manier krijgen de planten genoeg water, maar blijven ze droog en nagenoeg schimmelvrij.
 
De telersvereniging Fürstenhof GmbH teelt op in totaal 150 hectare aardappelen. Vrijwel de gehele oogst gaat als consumptieaardappel naar de retail. Met 40 tot 80 eurocent per kilogram leveren deze aardappelen duidelijk hogere prijzen op dan aardappelen uit de reguliere teelt. Alleen de kleinere, zogenaamde drielingen worden als voer voor circa 400.000 legkippen gebruikt die op 14 plaatsen in de wei gehouden worden.
Publicatiedatum: