Bio-paprika op derde plaats bij publieksjury 'Beste paprika van Nederland'

De biologische paprika van Nature & More kasteler Frank de Koning heeft gisteren de derde plaats bereikt bij de publieksprijs van de 'Beste paprika van Nederland' verkiezing. De oranje puntpaprika viel in de smaak bij de publieksjury die uit meer dan 30 paprika's mocht kiezen.

De eerste plaats, zowel bij vakjury als publieksjury, was voor de paprika van A.C. Hartman, een grote conventionele teler uit Friesland.De verkiezing werd georganiseerd door Foodlog en Urgenda. Frank de Koning werd genomineerd voor de verkiezing omdat hij een flinke variëteit aan smaakvolle paprika's teelt in de volle grond en bijzonder innovatief is in zijn aanpak. Zo bewatert hij zijn planten vanuit een bijzonder regenwaterbassin, waarin het water in zes 'trappen' met behulp van planten en vissen wordt verrijkt en gezuiverd. In zijn nieuwe kas maakt Frank gebruik van diffuus licht dat stress bij planten vermindert en de natuurlijke groei bevordert. Via het transparantiesysteem van Nature & More zorgt Frank voor de directe verbinding met de consument.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.