Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwekerij heeft markt iets verlegd

Bomenland Schiphorst biedt complete Buddleja-plantencollectie biologisch aan

Tholen - Bij Bomenland Schiphorst B.V. in Bennekom konden geïnteresseerden op vrijdag 7 en zaterdag 8 september weer terecht voor de laatste Buddleja-dagen van 2012. "Wij hebben de Nederlandse Planten Collectie van Buddleja in huis. Meer dan 105 verschillende soorten en cultivars zijn er te bezichtigen en worden ook gekweekt, en dat allemaal biologisch. Volgens mij is er in ons land geen andere NPC-collectie die helemaal biologisch is", vertelt Jan Huiberts, eigenaar van de biologische kwekerij.



Jan erkent dat er nog altijd weinig vraag is naar echt biologische bloemen en planten. De belangrijkste reden hiervoor is volgens hem de onbekendheid. "Mensen zien vaak niet in dat wij op een heel andere wijze kweken, velen denken dat bomen en planten automatisch al biologisch zijn, het is toch groen." In juli en augustus houdt Bomenland Schiphorst regelmatig open dagen. "We kunnen dan goede contacten leggen en de geïnteresseerden informeren over de biologisch planten. Het was redelijk druk tijdens de Buddleja-dagen en we hebben leuke gesprekken gehad."



Bomenland Schiphorst heeft vorig jaar haar activiteiten behoorlijk verlegd. "Zo hebben we een gedeelte van de vollegrondkwekerij afgestoten en zijn we op onze circa 2 hectare intensiever aan het kweken, met onder andere ongeveer 90.000 vaste planten, een bijzonder sortiment heesters en kleine bomen en natuurlijk circa 8.000 Buddleja."





Voor meer informatie:

Jan Huiberts
Bomenland Schiphorst B.V.
Langesteeg 11
6721 NB Bennekom
0318 430726
jan@bomenland.nl
www.bomenland.nl