Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kans voor import van biologische producten uit Malawi

Eco Products Limited (gevestigd in Malawi) is een bedrijf, ervaren in het telen, verwerken en verkopen van droge specerijen en kruiden voor de lokale markt en voor de export.

Eco Products wil het productaanbod verbreden en voorziet een groeiende markt (in Malawi, omliggende landen en Europa) voor biologisch geteelde producten. Eco Products wil investeren in nieuwe productiefaciliteiten (onder andere een nieuwe tuinbouwkas), een out growers programma opzetten en wil investeren in een verwerkingsfaciliteit van de producten.

Het bedrijf heeft een stuk land ter beschikking van 50 hectare en wil een tuinbouwproject starten voor het telen van biologische groenten en fruit, zoals verse kruiden, komkommers, Ierse aardappelen, zoete aardappelen, watermeloenen en/of te vermarkten producten. USP is de continue aanvoer van producten, dankzij een gunstig teeltklimaat.Eco Product Ltd. zoekt een zakelijke partner die:
  • Actief is in de handel van biologische groenten en fruit op de Europese markt;
  • Kennis en ervaring wil delen over biologisch telen met Eco Products en de out growers, om biologische producten te telen die voldoen aan de internationale eisen (inclusief certificering);
  • Waarde hecht aan MVO in het zaken doen. Het doel van het out growers programma is (mede) om de werkloosheid in agrarische gebieden te verminderen;
  • Bij voorkeur is geïnteresseerd in het gezamenlijk investeren met Eco Products in een moderne verwerkingsfaciliteit. Subsidiëring van een dergelijk project behoort wellicht tot de mogelijkheden.

De eigenaar van dit Malawische bedrijf komt in het vierde kwartaal van 2012 naar Nederland, in het kader van een Matchmaking-programma, ondersteund door de Nederlandse overheid. Het bedrijf wil daarom graag in contact komen met mogelijke partners voor samenwerking. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met drs. Petra van der Hout-Smit: 0174 625344/phs@verbos.nl.
Publicatiedatum: