Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GroenLinks deelt biologische friet uit op station Amersfoort

Komende donderdag, 6 september, deelt GroenLinks gratis biologische patat uit op station Amersfoort om aandacht te vragen voor een groener en gezonder Nederland. Deze actie vindt plaats in het kader van de landelijke verkiezingstour van GroenLinks. Vanaf 17:00 uur deelt de Amersfoortse afdeling van GroenLinks deze verantwoorde biologische friet uit. Op het stationsplein vormen de reuzeletters GroenLinks en de nostalgische frietfiets van Dapp Bio Food het decor van deze ludieke actie. Ook kandidaat Tweede Kamerlid Bert Jongert is aanwezig om de friet uit te delen aan voorbijgangers.

GroenLinks trekt met kandidaat-Kamerleden, een decor van reuzegrote letters GroenLinks en een enthousiaste groep vrijwilligers door het land. In totaal maakt de tour ruim 50 stops door heel Nederland. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met GroenLinks-kandidaten. Met een imponerend decor van de letters GroenLinks is de tour al van een grote afstand te herkennen. De letters zijn zo groot dat er op zitten geen probleem is. De frietfiets is van Roderick Heijning, die met Dapp Bio Food een onderneming is gestart waar alles duurzaam en gezond is. Zo gebruikt hij kokosolie om in te frituren en zijn alle verpakkingen van gerecycled materiaal.



GroenLinks vraagt met deze actie aandacht voor betaalbaar biologisch voedsel in plaats van goedkope kiloknallers. Goed voor consument, boer en milieu.

Bron: Golfbreker
Publicatiedatum: