Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijfsleven kan duurzaam en voordelig energie inkopen

N.E.C. presenteert het Nijmegen Energie Collectief

N.E.C. heeft op 26 augustus, voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente, het Nijmegen Energie Collectief gepresenteerd. Met dit nieuwe initiatief biedt N.E.C. het bedrijfsleven uit de regio Nijmegen de mogelijkheid om duurzaam en voordelig energie in te kopen. De deelnemers steunen hiermee bovendien de club N.E.C.

N.E.C. vindt het belangrijk om maximaal invulling te geven aan haar klanttevredenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om ook in de toekomst de klanten van N.E.C. maximaal aan de club te binden is het noodzakelijk om meer waarde toe te voegen aan de businessclub. Het eerste resultaat hiervan is het Nijmegen Energie Collectief.

Commercieel Directeur Bart van Ingen: "We zijn iedere wedstrijd gastheer van het grootste ondernemersplatform in de regio Nijmegen. Naast samen voetbal kijken vinden we het ook belangrijk om meer invulling te geven aan onze waarde 'ontwikkeling'. Voor veel ondernemers begint dit toch bij het rendement wat ze ervaren door middel van het businessclub lidmaatschap. Met het gezamenlijk inkopen van energie in het Nijmegen Energie Collectief voldoen we in ieder geval aan deze eerste doelstelling, want we bieden aanzienlijke kortingen op de energienota. We kiezen voor duurzame energie door het aanbieden van groene stroom, dus we maken ook de stad nog eens een stuk groener. Daarnaast steunt iedere deelnemer ook nog eens de club waar ze iedere wedstrijd te gast zijn", aldus van Ingen.Jan van der Meer, Wethouder Gemeente Nijmegen: "Dit bijzondere initiatief ondersteun ik van harte. Nijmegen kent veel initiatieven waar mensen en bedrijven samenwerken om de stad duurzamer te krijgen. Wij geven reeds het goede voorbeeld en nemen - net als de buurgemeenten - voor 100% groene stroom en groen gas af. Samen met de buurgemeenten zijn we goed voor 30 miljoen kwh stroom. Dat is hard nodig. Want fossiele energie raakt op en de aarde warmt op. Met het gezamenlijk groene energie inkopen door bedrijven maakt de stad Nijmegen weer vele duurzame meters. Ik hoop dat op termijn ook alle N.E.C.-supporters mee kunnen doen en duurzame en rood-zwart-groene energie gaan gebruiken".

Stan Seveke, Directeur Het Groene Hert: "De kennis van het Groene Hert door de sleutelpositie in het duurzame speelveld met de overheid, bedrijfsleven en burgers als spelers, is onze bijdrage aan het initiatief. Samen met het bereik van de gemeente Nijmegen én de (zakelijke) achterban van N.E.C. is het Nijmegen Energie Collectief een kansrijk project op meerdere vlakken en versterkt de regio Nijmegen in haar koploperambitie in de steeds belangrijkere duurzame wereld."

Bart van Ingen: "We zijn in eerste instantie gestart met het werven van partners die nu al garant staan voor een volume van 60 miljoen kwh. Vervolgens hebben we met Qwint- en E.ON-partners gevonden die ons de groene energie gaan leveren. We zijn ook zeer verheugd dat de Gemeente Nijmegen en het Groene Hert het collectief steunen. Het zou toch prachtig zijn als straks heel Nijmegen rood, zwart en 'groen' kleurt door met zijn allen de handen ineen te slaan."
Publicatiedatum: