Ex-topman McDonald's start restaurantketen met duurzaam voedsel

Mike Roberts, voormalig topman van McDonald's, heeft een verrassende carrièrestap gemaakt. Hij is namelijk medeoprichter van LYFE Kitchen, wat staat voor 'Love Your Food Everyday'. Bij LYFE Kitchen worden alleen duurzame en gezonde producten aangeboden. Het eerste restaurant is geopend in Palo Alto (Californië).

Men kan er bijvoorbeeld vlees van vrije uitloopkippen verkrijgen, evenals hamburgers van grasgevoederde koeien. Roberts wil binnen nu en vijf jaar tussen de 500 en 1000 restaurants gaan openen. "Stel je voor dat er tientallen miljoenen duurzame maaltijden geserveerd worden met de efficiëntie die mensen alleen van een fastfoodketen zouden verwachten. Zoiets is nog niet eerder geprobeerd", zegt Roberts in een interview met Wired.com.Er wordt niet gewerkt met boter, room, witte suiker, witmeel, GMO-producten, transvetten en kunstmatige toevoegingen. Op de website van LYFE Kitchen staat ook dat er zo duurzaam mogelijk gewerkt wordt.

Bron: Wired.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.