Mike Roberts, voormalig topman van McDonald's, heeft een verrassende carrièrestap gemaakt. Hij is namelijk medeoprichter van LYFE Kitchen, wat staat voor 'Love Your Food Everyday'. Bij LYFE Kitchen worden alleen duurzame en gezonde producten aangeboden. Het eerste restaurant is geopend in Palo Alto (Californië).
Men kan er bijvoorbeeld vlees van vrije uitloopkippen verkrijgen, evenals hamburgers van grasgevoederde koeien. Roberts wil binnen nu en vijf jaar tussen de 500 en 1000 restaurants gaan openen. "Stel je voor dat er tientallen miljoenen duurzame maaltijden geserveerd worden met de efficiëntie die mensen alleen van een fastfoodketen zouden verwachten. Zoiets is nog niet eerder geprobeerd", zegt Roberts in een interview met Wired.com.
Er wordt niet gewerkt met boter, room, witte suiker, witmeel, GMO-producten, transvetten en kunstmatige toevoegingen. Op de website van LYFE Kitchen staat ook dat er zo duurzaam mogelijk gewerkt wordt.
Bron: Wired.co.uk
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards