Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen biologische grondstoffen in korte tijd fors gestegen

In navolging van de gangbare markt, zijn de biologische grondstoffen in vier weken tijd fors in prijs gestegen. De belangrijkste reden is de droogte in Amerika. Een exact prijsniveau is moeilijk aan te geven, omdat zowel de kopers als verkopers terughoudend zijn. Er vindt dus weinig handel in biologische grondstoffen plaats.

Hoger prijsniveau dan vorig jaar

Aan de hand van de prijzen die in markt worden genoemd, zijn de bio-granen tussen 30 en 40 euro per ton duurder geworden, de biologische erwten circa 30 euro, de bio zonneschilfers 20 euro en de Italiaanse bio sojaschilfers gestegen met 100 euro per ton. De prijs van bio sojaschilfers buiten de EU lijkt beperkter gestegen te zijn dan de Italiaanse sojaschilfers. Daarmee zitten de biologische grondstoffen duidelijk op een hoger prijsniveau dan vorig jaar. Uitzondering hierop zijn de biologische zonneschilfers, ondanks dat deze recent zijn gestegen.

Bron: Agrifirm
Publicatiedatum: