Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Record gesponsord door bio-groothandels

Ruim 800 mensen aan Langste Vegetarische Tafel in Nederland

Tholen - Afgelopen woensdag is het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verpletterend verbroken. Zo'n 800 mensen schoven aan bij de lange tafel op het Museumplein in Amsterdam voor een gratis vegetarische maaltijd; vorig jaar in Utrecht waren dat er maar 220. De actie werd georganiseerd door de Vegetariërsbond. Bio-groothandels Eosta (met Nature & More), De Nieuwe Band en Estafette Odin sponsorden de recordpoging.Genieten

Volgens De Vegetariërsbond is de actie een succes: "Ondanks dat het 's ochtends regende en ook tijdens het evenement er buitje viel, was het woensdag 11 juli het grootste gedeelte van het evenement prachtig weer op het Museumplein in Amsterdam. Mensen genoten een vegetarisch menu gemaakt onder leiding van chef Erik Wilschut van VekoLogisch. Hij had samen met tien vrijwilligers drie dagen in de keuken gestaan om het eten klaar te maken. Het resultaat mocht er zijn."


Het eten op de vegatafel werd gesponsord door Vivera, Estafette Odin, De Nieuwe Band, Nature and More, Delicious Food en Nature Crops.

Heerlijk

Nature & More sponsorde met 180 kilo biologische groente. Twee van de 800 recordbrekers waren Lisa (20) en Petra (21) uit Amsterdam, die deze zomer een maand lang op reis gaan door Europa om voor Nature & More te bloggen over duurzaamheid in de supermarkt. De eerste warmdraaiblog over de Langste Vegetarische Tafel van Petra is hier te vinden! Petra: "Een belangrijk doel van de actie was om mensen te laten ervaren dat vegetarische eten net zo lekker kan zijn. Volgens mij is dat gelukt. Zelfs de niet-vegetariërs aan tafel moesten toegeven dat het heerlijk was."

Nattigheid

De waspeen, witte kool, ui en knoflook op tafel kwam van Estafette Odin. Met 121 kilo groente was Estafette Odin één van de hoofdsponsors. Merle Koomans van den Dries: "De organisatie was erg tevreden. Via twitter heb ik van verschillende mensen gehoord dat het erg leuk was, ondanks een beetje nattigheid. De regen werkte zelfs verbroederend. We vonden het erg leuk om een klein steentje te kunnen bijdragen aan dit evenement. Een leuke manier om aandacht te besteden aan vegetarisch eten."

90% bio

De Nieuwe Band heeft De Langste Vegetarische Tafel gesponsord door voor ongeveer 1200 euro aan biologische producten, te weten 44 kilo zongedroogde tomaten van Epikouros, 5 kilo bouillonpoeder van Bruno Fischer, 48 liter rijstdrink van Natumi en 7 kilo tomatenpuree, 35 kilo quinoa, 20 liter zonnebloemolie en 10 kilo zonnebloempitten van De Nieuwe Band. Sandra de Jong: "Onze complimenten aan de Vegetariërsbond, aan kok Erik Wilschut, alle vrijwilligers én alle deelnemers. Fantastisch dat het eten niet alleen vegetarisch was, maar ook voor meer dan 90% biologisch. We zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit mooie project."

Voor meer informatie:

Eosta

www.natureandmore.com

Estafette Odin
www.estafette.org

De Nieuwe Band
www.nieuweband.nl