Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denen bezoeken bio-boerderijen in Maine

Zesendertig Deense boeren maken momenteel een speciale tour door Maine (VS). Ze brengen een bezoek aan diverse biologische boerderijen in Maine, Vermont en Quebec, om zo meer te leren over duurzame landbouw.

"Er zijn wat boeren, een paar studenten, een paar consumenten en flink wat collega's van mij bij", reageert Christian Petersen, een Deense biologische boer. Een paar jaar terug bezochten wat agrarische specialisten van 'UMaine Cooperative Extension' wat boerderijen in Denemarken, Petersen stelde toen voor om een soortgelijk bezoek in Amerika te regelen."Hij had tijdens de uitwisseling zoveel van ons gehoord en voelde aan dat er bij zijn groepsgenoten veel interesse was om ook een bezoek aan ons te brengen", licht Ellen Mallory toe, duurzame landbouwspecialist van UMaine Cooperative Extension.

UMaine organiseerde de tour, waarbij een nadruk ligt op biologische bedrijven en de methoden die gebruikt worden om bio-gewassen te telen.

Bron: WABI TV5
Publicatiedatum: