Sinds 2 juli 2012 mag het 'Montessori Zentrum Angell Freiburg' zich als eerste Duitse schoolkantine de eerste 'Bioland-Gastropartner' noemen. In de grote eetzaal genieten de nu bijna 2000 studenten van de 'Montessori Zentrum Angell' en de 'Angell Akademie' gerechten die gemaakt zijn van biologisch gecertificeerd voedsel. Voor het team van chef-kok Christoph Ehret staat streekgebondenheid en seizoensgebondenheid van de producten voorop. Een belangrijke regionale leverancier is de bio-groothandel Rinklin. De controle-instantie ABCert heeft de bio-certificering gegeven aan de schoolkantine.
"Op dit moment is 62 procent van alle ingrediënten die wij verwerken afkomstig van Bioland-boerderijen en voor groenten is dit aandeel bijna 100 procent. En we garanderen dat bij de bereiding van onze vegetarisch 'Schnellen Tellers' alleen biologische producten worden gebruikt", licht Arne Kuder toe, hoofd van de catering op Angell.
In de 'Bioteria' is geen gemaksvoedsel verkrijgbaar en er wordt gewerkt aan de hand van een hoge kwaliteitsstandaard. "Om de iets hogere prijzen van biologische producten te compenseren, hebben we de inkoop en menuplanning geoptimaliseerd. We hebben ook al ontdekt dat veel biologische specerijen veel lekkerder zijn dan de conventioneel geteelde tegenhangers."

Abonneren
Vacatures
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
Top 5 - gisteren
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Lidl zet in op biologische huismerken
- Pipie Smits van Oyen is nieuwe voorzitter Biohuis
- Speeltuin voor opgehokte kippen
- Picnic overtreedt, volgens NVWA, de wet met goedkopere Duitse A-merken
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos