Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Eerste schoolkantine Bioland-gecertificeerd

Sinds 2 juli 2012 mag het 'Montessori Zentrum Angell Freiburg' zich als eerste Duitse schoolkantine de eerste 'Bioland-Gastropartner' noemen. In de grote eetzaal genieten de nu bijna 2000 studenten van de 'Montessori Zentrum Angell' en de 'Angell Akademie' gerechten die gemaakt zijn van biologisch gecertificeerd voedsel. Voor het team van chef-kok Christoph Ehret staat streekgebondenheid en seizoensgebondenheid van de producten voorop. Een belangrijke regionale leverancier is de bio-groothandel Rinklin. De controle-instantie ABCert heeft de bio-certificering gegeven aan de schoolkantine.

"Op dit moment is 62 procent van alle ingrediƫnten die wij verwerken afkomstig van Bioland-boerderijen en voor groenten is dit aandeel bijna 100 procent. En we garanderen dat bij de bereiding van onze vegetarisch 'Schnellen Tellers' alleen biologische producten worden gebruikt", licht Arne Kuder toe, hoofd van de catering op Angell.



In de 'Bioteria' is geen gemaksvoedsel verkrijgbaar en er wordt gewerkt aan de hand van een hoge kwaliteitsstandaard. "Om de iets hogere prijzen van biologische producten te compenseren, hebben we de inkoop en menuplanning geoptimaliseerd. We hebben ook al ontdekt dat veel biologische specerijen veel lekkerder zijn dan de conventioneel geteelde tegenhangers." 
Publicatiedatum: