Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvraag subsidie voor zonnepanelen tijdelijk via formulier

Particulieren die een subsidie willen aanvragen voor nieuwe zonnepanelen kunnen tijdelijk met een formulier een aanvraag indienen voor subsidie. Het formulier kunt u hier downloaden en kan na ondertekening, samen met de koopovereenkomst, per e-mail of per post worden toegestuurd aan Agentschap NL.

De maatregel is genomen omdat het e-loket voor de aanvraag van subsidie door ICT-problemen sinds maandag zeer slecht bereikbaar is. Agentschap NL betreurt het ongemak en doet er alles aan om het e-loket zo snel mogelijk weer open te stellen. Informatie daarover wordt geplaatst op de website van Agentschapnl.

Op dit moment is er geen sprake van aanvragers die door de slechte bereikbaarheid van het e-loket niet voor de subsidie in aanmerking komen. Mochten er toch mensen van mening zijn dat ze nadeel hebben ondervonden, zal er uiteraard naar hun klachten worden gekeken.

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen 15 procent van het aankoopbedrag terugkrijgen. In totaal is er dit jaar voor de subsidie en de uitvoering van de regeling 22 miljoen euro beschikbaar. Daarmee kunnen zeker 30 duizend aanvragen worden gehonoreerd.

De regeling vloeit voort uit het begrotingsakkoord dat is gesloten tussen vijf partijen in de Tweede Kamer. Per installatie wordt maximaal 650 euro subsidie verstrekt, wat neerkomt op een vermogen van 3,5 kilowatt.

Publicatiedatum: