Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzaamheid telt bij keuze restaurant

Steeds meer mensen houden rekening met duurzaamheid bij de keuze van hun restaurant. Voor bijna één op de tien mensen is het zelfs doorslaggevend bij de keuze voor een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek van CREM, bureau voor duurzame ontwikkeling en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onder bezoekers van restaurantwebsite iens.nl.

Via het duurzaamheidsprofiel op iens.nl laten restaurants zien aan hun gasten wat zij doen aan duurzaamheid, bijvoorbeeld voedselverspilling voorkomen door verschillende portiegroottes te serveren. Het duurzaamheidsprofiel is ontwikkeld door CREM, Milieu Centraal en iens.nl.

Uitkomst onderzoek

Het onderzoek geeft ook aan dat zestig procent van de mensen die bekend zijn met dit duurzaamheidsprofiel rekening houden met dit profiel bij de keuze van een restaurant. Inmiddels hebben 1.360 restaurants een duurzaamheidsprofiel ingevuld. Een groot deel van hen doet dit omdat zij denken dat hun gasten dit belangrijk vinden. Een ander deel vindt het belangrijk om de branche in een goed daglicht te zetten. En andere restaurants zijn vooral benieuwd naar hoe zij scoren. De hoogste score is nu 94 procent, van restaurant Fifteen in Amsterdam.

Verduurzamen horeca

Iens Boswijk, oprichtster van iens.nl: "We zijn dit initiatief gestart om de horeca te verduurzamen door een betere samenwerking tussen restaurant en gast. Het aantal restaurants dat meedoet, is boven verwachting. Verbetering is altijd mogelijk, bleek ook uit dit onderzoek. Restaurants willen onder andere meer duurzaamheidscriteria en zouden graag zien dat restaurants gerangschikt kunnen worden op duurzaamheid. We gaan door, en hopen dat uiteindelijk alle restaurants in Nederland hun gasten inzicht geven in de duurzaamheid van hun restaurant."

Lees meer op: www.iens.nl/duurzaamdineren
Publicatiedatum: