Staatssecretaris Henk Bleker:

"Bedrijfsleven maakt werk van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen"

"Het initiatief Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) van de Sociaal-Economische Raad (SER) laat zien dat het bedrijfsleven zijn verantwoordelijkheid neemt als het gaat om internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. En daar ben ik blij om. Maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen. Er is namelijk nog genoeg te doen, vooral om MKB-ers en achterblijvers te stimuleren."

Met deze woorden nam staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) de eindevaluatie van het SER-initiatief Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in ontvangst uit handen van SER-voorzitter Rinnooy Kan.

OESO-richtlijnen

De eindevaluatie laat zien dat er voortgang is geboekt: veel bedrijven pakken maatschappelijk verantwoord ondernemer serieus op. Maar er zijn nog veel verbeteringen mogelijk, zeker op het gebied van de internationale keten van ondernemingen. Veel internationaal opererende bedrijven en brancheorganisaties houden zich nog onvoldoende bezig met hun keten en wat daarin gebeurt.

Volgens de SER bieden de herziene OESO-richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen goede handvatten voor deze bedrijven. Het komt nu aan op implementatie. Hoe kan de individuele ondernemer zijn - internationale - ketenverantwoordelijkheid doorvertalen naar de praktijk?

Staatssecretaris Bleker: "Van ondernemingen mag immers verwacht worden dat ze bijdragen aan economische, ecologische en sociale vooruitgang om zo duurzame ontwikkeling te bevorderen." Hij beschouwt de voortzetting van het SER-initiatief Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dan ook als een belangrijk signaal naar bedrijfsleven, politiek en maatschappij.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven