"Biologisch koken is voor iedereen haalbaar"

Chef-koks inspireren de consument via BioBudget.nl

Tholen - Natasja Oehlen heeft begin maart de website www.biobudget.nl gelanceerd. Op deze website wil ze laten zien dat de consument niet duurder uit hoeft te zijn door biologisch te koken. "Ik vind de reguliere voedingssector heel naar. Daarom is het voor mij belangrijk om mensen handvatten te geven om biologisch te eten, ook wanneer ze minder te besteden hebben."

Ze krijgt erg positieve reacties op haar website. "Om me heen merk ik ook dat het bewustzijn over voeding steeds groter wordt. Dat zie ik ook terug in de reacties die ik over mijn website krijg. Het is erg leuk om te horen dat mensen geïnspireerd raken door de recepten en tips van BioBudget."Natasja kwam in het dagelijks leven zeer regelmatig mensen tegen die wel (meer) biologisch wilden eten, maar daar om budgettaire redenen van af zagen. "Dit merkte ik ook in de EkoPlaza aan het Waterlooplein in Amsterdam, waarvan mijn man mede-eigenaar is. Dat is zonde, want met de juiste aanpassingen in het eet- en kooppatroon is biologisch koken voor veel consumenten haalbaar. Het scheelt bijvoorbeeld al als je een stuk minder vlees eet en volgens de seizoenen inkoopt. Ook gooien we jaarlijks enorm veel eten weg, dat is om vele redenen zonde. Van dat geld bijvoorbeeld had je een hoop mooie biologische ingrediënten kunnen kopen!"De recepten op BioBudget worden door chef-koks aangeleverd. Natasja heeft de meesten in eerste instantie zelf benaderd. "Daar reageerden ze eigenlijk allemaal heel positief op. En inmiddels zijn er ook chef-koks die zichzelf aanmelden, dat is goed om te merken. En het zijn zeker niet de minsten, zo staan er ook recepten van koks als Jonnie Boer en Jonathan Karpathios tussen. Andere professionele koks die met biologische ingrediënten koken, mogen zich ook zeker bij me melden."

De volgende stap voor Natasja is een eigen BioBudgetBoek. "Dat is echt een droom van me en daar ga ik na de zomer mee aan de slag!"

Voor meer informatie:

info@biobudget.nl, www.biobudget.nl of volg BioBudget op Twitter.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven