Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebruikte luiers als dakbedekking

Het Canadese bedrijf Knowaste heeft een oplossing voor de gigantische afvalberg die wegwerpluiers vormen: maak er dakpannen van. De Schotse overheid is alvast overtuigd van het nieuwe procedé en start een proefproject bij 36.000 gezinnen.

Dagelijks smijten de Schotten 450.000 luiers weg, op jaarbasis zijn dat er 160 miljoen. "De impact op het milieu is enorm", klaagt de minister van Leefmilieu Richard Lochhead. "Met dit innovatieve programma kunnen ouders gemakkelijker iets voor het milieu doen. Op deze manier kunnen we afval gebruiken als grondstof. Bovendien is het nog goed voor de economie ook!"

Via een ingenieus afbraakprocedé is Knowaste er in geslaagd om de stevig bevuilde luiers om te zetten in plastic korreltjes en organische vezels. Deze zijn bruikbaar om er vervolgens dakpannen van te maken, maar ook parkmeubilair en dwarsliggers. Naast luiers komen ook maandverbanden en incontinentieproducten in aanmerking om te recycleren tot dakbedekking.

Voor meer informatie: www.knowaste.com

Bron: Livios
Publicatiedatum: