Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch snacken bij het Friethoes in Haarlem

Snackklassiekers als hamburgers en friet zijn met een andere benadering biologisch én culinair verantwoord. Er is sprake van een opmars. In het Haarlemse Friethoes is de gedachte aan een ordinaire snackbar bijvoorbeeld ver weg. Geen vitrine met ingepakte koude kroketten maar een stevige bar en de wanden bekleed met hippe tegeltjes.

Het logo van Friethoes, een ontwerp van Joost Swarte, neemt alle twijfels weg: dit is niet zomaar een friettent. Eigenaar Joost Hoes vertelt: "Hier staat kwaliteit voorop. Waar het kan, doen we het biologisch. Van de zelfgemaakte mayonaise tot de olie waar we de friet in bakken. En als het mogelijk is ook de piepers." Als het mogelijk is, want het biologische pieperseizoen is net afgelopen, staat te lezen op een bordje in de winkel. Maar het gaat verder dan dat. Hoes: "We hebben groene stroom en de led-lampjes zijn allemaal verantwoord. Als je het doet moet je het goed doen." Je zou bijna denken dat de friet ook nog gezond is. "Eerlijk is eerlijk. Echt gezond is het nog steeds niet", bekent Hoes. "Maar gezonder wel. Laten we het zo zeggen; je wordt er iets minder dik van."

Bron: Metro
Publicatiedatum: