"Kunnen niet zomaar afscheid nemen van EKO-keurmerk"

Derde regiobijeenkomst BioHuis: betrokken telers, stevige meningen

Op woensdag 20 juni vond de derde (en voorlopig laatste) regiobijeenkomst van het BioHuis plaats rondom het thema BioDuurzaam en het EKO-keurmerk.

Deze bijeenkomst, inhoudelijk voorbereid door Bionext en Stichting EKO-keurmerk was goed bezocht met ruim 20 man en vrouw. Akkerbouw, melkvee, vleesvee, varkens, tuinbouw, bessenteelt, paddestoelenteelt, zaadteelt, zorgbedrijf en educatieboerderijen, veel sectoren waren aanwezig. Er waren telers die al 33 jaar biologisch werken en jonge telers met een bedrijf in omschakeling.

De eerste impressie van Marian Blom, projectleider Bionext was positief: "Als ik uit het brede scala aan meningen een algemene lijn moet opmaken, dan is het, dat men zeer begaan is met de verdere ontwikkeling van biologisch. Zowel via sterke communicatie maar zeker ook door stappen te zetten in het handhaven van regels en de verdere ontwikkeling van de sector. Het EKO-keurmerk wordt door de meeste deelnemers gezien als een keurmerk dat bij de biologische sector hoort en waar we niet zomaar afscheid van kunnen nemen."

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven