Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Initiatief van Creatie 91

BD-Totaal maakt gezonde maaltijd voor dak- en thuislozen mogelijk

Afgelopen week nam een groep van 15 mensen met een goed hart de uitdaging aan om 'Het verschil te maken voor een groep mensen die men tot op dat moment niet kende'. Men besloot een avond te organiseren voor dak -en thuislozen in Centrum Vaartserijn Utrecht.

Mensen die aan de rand van onze maatschappij leven en voor wie het leven er niet bepaald zonnig uit ziet. De start zou een gezonde maaltijd zijn die door de vrijwilligers bereid en geserveerd werd, daarna zou de avond gevuld worden met muziek maken en spelletjes doen.

Een gezonde maaltijd is natuurlijk biologisch. Aangezien men deze avond moest organiseren zonder daar zelf financiƫle middelen in te steken, gingen men op zoek naar sponsoring. BD-Totaal bleek bereid om voor 40 mensen onder andere brood, tapenade, boter en diverse groente te sponsoren.

Het resultaat: Prachtig gedekte tafels. Obers in vol ornaat, met geleende sloven. Gasten die verbaasd om zich heen kijken. Ze zijn gewend aan opwarm-maaltijden en ineens is er een ploeg vreemde mensen druk in de weer in de keuken. De avond start met enige onwennigheid, maar die is snel verdwenen. Het eten blijkt verrukkelijk, en die vreemde mensen maken werkelijk contact. Reactie van een bewoner die een stuk paprika van zijn bord pakt: "Eindelijk weer eens verse groente!" (en dan is het nog biologisch ook.) Na de maaltijd heeft men samen muziek gemaakt, gekke spelletjes gedaan en vooral veel plezier gemaakt. BD-Totaal is blij dat ze dit konden doen met deze mensen.

Bron: Weeknieuws week 24 BD-Totaal
Publicatiedatum: