Afgelopen week nam een groep van 15 mensen met een goed hart de uitdaging aan om 'Het verschil te maken voor een groep mensen die men tot op dat moment niet kende'. Men besloot een avond te organiseren voor dak -en thuislozen in Centrum Vaartserijn Utrecht.
Mensen die aan de rand van onze maatschappij leven en voor wie het leven er niet bepaald zonnig uit ziet. De start zou een gezonde maaltijd zijn die door de vrijwilligers bereid en geserveerd werd, daarna zou de avond gevuld worden met muziek maken en spelletjes doen.
Een gezonde maaltijd is natuurlijk biologisch. Aangezien men deze avond moest organiseren zonder daar zelf financiële middelen in te steken, gingen men op zoek naar sponsoring. BD-Totaal bleek bereid om voor 40 mensen onder andere brood, tapenade, boter en diverse groente te sponsoren.
Het resultaat: Prachtig gedekte tafels. Obers in vol ornaat, met geleende sloven. Gasten die verbaasd om zich heen kijken. Ze zijn gewend aan opwarm-maaltijden en ineens is er een ploeg vreemde mensen druk in de weer in de keuken. De avond start met enige onwennigheid, maar die is snel verdwenen. Het eten blijkt verrukkelijk, en die vreemde mensen maken werkelijk contact. Reactie van een bewoner die een stuk paprika van zijn bord pakt: "Eindelijk weer eens verse groente!" (en dan is het nog biologisch ook.) Na de maaltijd heeft men samen muziek gemaakt, gekke spelletjes gedaan en vooral veel plezier gemaakt. BD-Totaal is blij dat ze dit konden doen met deze mensen.
Bron: Weeknieuws week 24 BD-Totaal

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
- Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten
- Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Initiatief van Creatie 91
BD-Totaal maakt gezonde maaltijd voor dak- en thuislozen mogelijk
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"