Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proeverij 'Bio of niet': Goede score voor medewerkers Landgoed Rhederoord

Tholen - De medewerkers van Landgoed Rhederoord in De Steeg zijn afgelopen woensdag (13 juni) letterlijk op de proef gesteld. Tussen de 25 en 30 mensen namen deel aan de proeverij 'Bio of niet'. "We wilden hen wat meer vertellen over biologische producten en deze proeverij was mijn bijdrage daaraan", Gerhard van den Broek toe. Hij is chef-kok van Rhederoord, dat 'totaalhoreca op een duurzame manier aanbiedt'.

"Op deze manier konden de medewerkers op een speelse wijze kennismaken met de producten." In de proeverij kwam onder meer biologische groente, fruit, kipfilet en spek aan bod. "Zelf weet ik dankzij mijn jarenlange ervaring wel waar het verschil in zit, maar een blinde proeverij blijkt dan toch wat lastiger te zijn. Ik heb ze wel de tip gegeven om op de smaakpapillen af te gaan. En de textuur zegt vaak ook veel. Zo is een biologische kipfilet veel vleziger en qua mondgevoel gewoon heel anders."Voor de chef-kok was het ook belangrijk om niet alleen verse bio-producten te laten proeven, maar ook DKW en vruchtensappen. "In die laatste producten proef je toch wat minder verschil."

In totaal zijn in de proeverij vijftien producten betrokken. Gerhard geeft aan dat de teams redelijk goed gescoord hebben. "Het team met de laagste scoren heeft er tien goed geraden, de anderen tussen de elf en de dertien en het winnende team had slechts één fout."

Op Landgoed Rhederoord worden allerlei workshops en proeverijen gehouden, omdat deze proeverij een succes was is de kans groot dat bezoekers in de toekomst ook aan een bio-proeverij deel kunnen gaan nemen. "Ik zal het daarvoor wel nog iets verder uit moeten breiden en misschien met wat elementen uit andere workshops en proeverijen combineren."

Voor meer informatie:

Landgoed Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg
026 4959104
info@rhederoord.nl
www.rhederoord.nl