Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thema van Foodplein Slokdarmfestival: 'Biologisch en groen'

Horecabedrijven Hertog Jan, De Reiger, Hoogh Bezoeck, Santorini, Ambiance, Smulders en Alex Delight geven gezamenlijk vorm aan het Foodplein tijdens het Slokdarmfestival op 29, 30 juni en 1 juli in Veghel. Ook de leerling-topkoks van het Fioretti College doen mee.

"Niks is gemakkelijker dan een bakje frites en een frikandel", zegt Alex van Rossem van Alex Delight in Stadskrant Veghel van deze week, "maar dat is dus absoluut níet de bedoeling. We hebben een mooie kaart, waaruit bezoekers hun keuze kunnen maken. Daar staan bijvoorbeeld ook tapas op en andere wereldse gerechten." Het wordt goed toeven op het plein: lekker eten, loungen en – als het ware – vanuit een skybox genieten van het evenement. "We zitten op een mooie, hoge plek aan de Aa, bij het Zorghotel. Daar hebben we twee keer zoveel ruimte als vorige keer." Wat het weer betreft zijn de ondernemers op alles voorbereid: "We hebben een mooi verlichte, grote bedoeïnentent van maar liefst 400 vierkante meter. Maar ook buiten is alles fraai ingericht."

Show

Het thema is 'biologisch en groen'. "Een duidelijke link naar groen en duurzaamheid", legt Van Rossem uit: "Dat hoort er bij in deze tijd. Wij serveren de gerechten op biologisch afbreekbare, papieren bordjes. Dat ziet er ook nog eens apart uit: in zo'n ouderwets frietbakje wordt iets heel moois geserveerd."

Het oog wil ook wat: zo richt bloemist Dick van Schie een imponerende groente- en fruitwand in. Show wordt verder ingebracht door Kuehne & Nagel en Vanderlande. "Dat idee ontstond vorige editie spontaan hier aan de bar: het eten wordt bewaard in een koelcontainer van Kuehne & Nagel. En dan komt het met zo'n grote transportband de keuken in. Dat gaat er indrukwekkend uit zien", belooft Van Rossem.

Voor meer informatie: www.slokdarmfestival.nl

Bron: Kliknieuws-Veghel
Publicatiedatum: