Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Maak Parkpop Groen' online van start

Parkpop wordt nog verder verduurzaamd

Parkpop kleurt groen op zondag 24 juni 2012. Parkpop en Gemeente Den Haag presenteren diverse activiteiten om het Haagse popfestival zo groen, duurzaam en milieu-ontlastend mogelijk te organiseren. Zo gaan Den Haag en Parkpop op zoek naar het beste idee om het festival nog verder te verduurzamen. Parkpop doet al veel om het festival zo milieu-ontlastend te organiseren, maar roept nu ook de hulp van het publiek in.

De actie 'Maak Parkpop Groen' gaat vandaag van start via www.parkpop.nl en de inzender met het beste idee wint een Qwic elektrische scooter.

New Energy

Groen, milieu en duurzaamheid zijn thema's die dit jaar goed vertegenwoordigd zijn op het Haagse popfestival: vlakbij het podium NewHorizons is een speciaal NewEnergy terrein ingericht met tal van groene activiteiten. Naast de actie 'Maak Parkpop Groen' waarbij een Qwic elektrische scooter weggeven wordt aan de inzender van het beste groene idee, vindt er een groot studentendebat plaats tussen studenten van diverse Haagse hogescholen. Onder leiding van voormalig Parkpop presentator en radio- en televisiepersoonlijkheid Jan Douwe Kroeske wordt ingegaan op milieuvriendelijke oplossingen voor de voedselvoorziening in de grote stad.

Groene activiteiten

Daarnaast wordt alle urine dit jaar op Parkpop verzameld en op gerecycled. Een extra watertje drinken is deze dag is dus goed voor het milieu! En ook picknicken in het Zuiderpark is voor het publiek snel geregeld zonder rommel achter te laten. Met behulp van de gratis verkrijgbare Clean Picnic kleedjes, een plastic afbreekbaar picknick kleed dat na afloop van de picknick gebruikt kan worden als vuilniszak, is opruimen zo voor elkaar. Ook een Fairtrade Markt maakt onderdeel uit van het NewEnergy programma op NewHorizons. De actie 'Maak Parkpop groen' verloopt via de website van Parkpop. Het festival heeft speciale WIFI punten in het Zuiderpark op 24 juni, waardoor bezoekers ter plekke hun idee kunnen uploaden via hun smartphone.

Gemeente Den Haag

Parkpop en Gemeente Den Haag werken al langer samen om Parkpop te verduurzamen. Zo wordt al enkele jaren afval gescheiden, wordt publiek gestimuleerd met het OV te komen, wordt er met biologisch afbreekbare toiletmaterialen gewerkt en wordt er backstage met biologische producten gekookt in de catering. Wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid): "Den Haag is dé stad van festivals! Helaas zijn die nog niet altijd duurzaam. En dat terwijl we eraan werken om Den Haag in 2040 klimaatneutraal te maken. Het siert de organisatoren van Parkpop dat zij zich inzetten om een duurzame samenleving bij hun grote publiek onder de aandacht te brengen. Ik hoop dat de creatieve ideeën die tijdens Parkpop in de praktijk worden gebracht veel navolging krijgen!" Meer informatie over Duurzaam Den Haag is te vinden op www.denhaag.nl/duurzaamheid.

Het programma

Parkpop vindt zondag 24 juni plaats. Op Staedion en Jupiler Stage staan onder meer Amy Macdonald, The Asteroids Galaxy Tour, Adam Ant & The Good, The Mad & Lovely Posse, Che Sudaka en Bettie Serveert 'plays Palomine' geprogrammeerd. Naast deze podia is ook NewHorizons weer present met onder meer Kraantje Pappie en veel programmering vanuit Den Haag. Parkpop is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: www.parkpop.nl
Publicatiedatum: