Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wethouder geeft les over zonnepanelen

Project 'Zonnepanelen op scholen' gestart in Leidschendam-Voorburg

In 2010 is de gemeente Leidschendam-Voorburg gestart met het project 'Zonnepanelen op scholen'. Dit voorbeeldproject heeft tot doel het energieverbruik op scholen te verminderen en het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Inmiddels zijn er al 8 scholen voorzien van zonnepanelen. Dit zijn 2 scholen in het voortgezet onderwijs en 6 scholen in het basisonderwijs.

Om aan de kinderen uit te leggen waar die zonnepalen op het dak van hun school voor zijn, worden er een aantal speciale lessen gegeven op deze scholen. Wethouder duurzaamheid en milieu, Jérôme Schellings, gaf donderdag 7 juni een speciale zonnepanelenles op basisschool De Vliethorst: "Ik vond het ontzettend leuk om weer eens voor de klas te staan. De kinderen waren echt goed op de hoogte van klimaatverandering, energiebesparing en duurzame energie door bijvoorbeeld zonnepanelen. Binnen de les deden we een quiz en de kinderen wisten de meeste vragen heel goed te beantwoorden. Mij viel op dat ze zelf er goed over nadachten en hele goede vragen stelden. Als we klimaatverandering in de toekomst tegen willen gaan, is het heel belangrijk dat de nieuwe generatie weet hoe zij bewust met energie om moet gaan. Aan de reacties van de kinderen van de Vliethorst merkte ik dat dit zeker het geval is."

Naast deze speciale les die door de wethouder gegeven werd, geeft stichting Erea ook op een aantal andere scholen een les over de werking van zonne-energie door zonnepanelen.
Publicatiedatum: