
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
VHVG helpt zorginstellingen bij verduurzamen
Duurzaamheidsproject Lekker Betrokken! van start in zorgsector
Opdrachtgever is de landelijke vereniging voor Food en Hospitality Management binnen de gezondheidszorg (VHVG). Dat duurzaamheid – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - steeds meer op de agenda komt van zorginstellingen is een feit.
En dat duurzaamheid in de toekomst voorwaarde wordt om te mógen ondernemen, ook in de zorgsector, wordt met de dag duidelijker, aldus de organisatoren van het project. "Echter het praktisch uitvoering geven aan duurzaamheid wordt door zorginstellingen vaak als erg lastig ervaren."
Hierin kan het project Lekker Betrokken! een hulpmiddel zijn. Lekker Betrokken! bevat diverse deelprojecten, die in samenwerking met projectpartners ingaan op de specifieke vraag van deelnemende zorginstellingen op het gebied van duurzaamheid en eten en drinken.
Het belang van duurzaamheid voor de individuele mens, zowel bij de uitwerking als in de communicatie, staat centraal. Elke zorginstelling kan op deze wijze een eigen invulling geven aan de uitwerking van duurzaamheid, op een manier die bij haar past. "Deelname door zorginstellingen aan dit project is gratis, wel wordt commitment aan hen gevraagd", meldt de organisatie.
Bron: Misset Horeca
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA