Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VHVG helpt zorginstellingen bij verduurzamen

Duurzaamheidsproject Lekker Betrokken! van start in zorgsector

Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 op 7 juni heeft de aftrap plaatsgevonden van het duurzaamheidsproject Lekker Betrokken! Dit heeft als doel het concreet én structureel verduurzamen van de zorgsector op de gebieden mens, product en proces. Startpunt hierbij is het brede gebied van 'eten en drinken'.

Opdrachtgever is de landelijke vereniging voor Food en Hospitality Management binnen de gezondheidszorg (VHVG). Dat duurzaamheid – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - steeds meer op de agenda komt van zorginstellingen is een feit.

En dat duurzaamheid in de toekomst voorwaarde wordt om te mógen ondernemen, ook in de zorgsector, wordt met de dag duidelijker, aldus de organisatoren van het project. "Echter het praktisch uitvoering geven aan duurzaamheid wordt door zorginstellingen vaak als erg lastig ervaren."

Hierin kan het project Lekker Betrokken! een hulpmiddel zijn. Lekker Betrokken! bevat diverse deelprojecten, die in samenwerking met projectpartners ingaan op de specifieke vraag van deelnemende zorginstellingen op het gebied van duurzaamheid en eten en drinken.

Het belang van duurzaamheid voor de individuele mens, zowel bij de uitwerking als in de communicatie, staat centraal. Elke zorginstelling kan op deze wijze een eigen invulling geven aan de uitwerking van duurzaamheid, op een manier die bij haar past. "Deelname door zorginstellingen aan dit project is gratis, wel wordt commitment aan hen gevraagd", meldt de organisatie.

Bron: Misset Horeca
Publicatiedatum: