Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Introduceert duurzame collectie Coral Welcome vloermatten

Forbo Coral fabriek in Krommenie bestaat 200 jaar

De Forbo Flooring Coral fabriek uit Krommenie viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. In het bedrijf worden schoonloopmatten en -systemen gemaakt die de onderhoudskosten sterk verlagen en de achterliggende vloeren beschermen tegen vuil en vocht. Het jubileum van de fabriek valt samen met de introductie van de zeer duurzame Coral Welcome collectie eind dit jaar.

De nieuwe collectie bestaat uit duurzame vloermatten gemaakt van gerecycled garen, genaamd Econyl. Dit materiaal bestaat uit polyamide uit oude visnetten, tapijtafval en restmateriaal uit de Coral fabriek. De achterkant van de vloermatten is onder andere gemaakt van weggegooide PET-flessen. Ook de productie van de Coral Welcome collectie is sterk verduurzaamd. Zo is de LCA (Life Cycle Analysis)-waarde met bijna 50% gereduceerd ten opzichte van het Coral gemiddelde van 2009. Coral is bovendien een van de best werkende schoonloopmatten in de markt, aldus TNO. De nieuwe collectie kent verschillende kleurige, moderne dessins en is geschikt voor entrees in scholen, winkels en de commerciƫle sector.De Coral fabriek in Krommenie begon in 1812 als rolrederij en weverij onder de naam N.V. Weverijen P.H. Kaars Sijpestein. Na verschillende overnames en splitsingen bleef in 1981 het bedrijf Tufton over, dat zich richtte op getufte bad- en slaapkamerkleedjes en later vloermatten. Uiteindelijk werd het bedrijf in 2008 gekocht door Forbo en was de naam Forbo Flooring Coral een feit.

Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60% leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.
Publicatiedatum: