Productiviteit op eco-verantwoorde manier bevorderen

Prins Charles ondersteunt nieuw Brits landbouwinitiatief

De 'Prince of Wales's Charitable Foundation' (PCF) heeft een eerste financiering aangekondigd van 200.000 euro voor een baanbrekend nieuw project. Met het project zullen Britse boeren geholpen worden om hun productiviteit op een ecologisch verantwoorde manier te verbeteren.

Het 'Duchy Originals Future Farming Programme' zal worden verleend door de Soil Association, in samenwerking met Duchy Originals van Waitrose. Dit is het biologische voedingsbedrijf van Prins Charles.Bij het nieuwe programma zullen telers in het hele land betrokken worden. De focus ligt op de ontwikkeling van innovatieve technieken die gericht zijn op de verbetering van de opbrengsten en voedingswaardeprestaties in de biologische en extensieve landbouw. Belangrijk is dat de boeren en telers zelf ook zeggenschap hebben over de experimenten en dat ze echt samen gaan werken met de wetenschappers. Aan de hand daarvan worden dan de prioriteiten van een nieuw onderzoeksfonds bepaald, dat gericht zal zijn op de belangrijkste belemmeringen voor duurzame landbouw en voedselsystemen.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van het programma zal zijn om landbouwers te helpen optimaal gebruik te maken van hernieuwbare bronnen en duurzame beheertechnieken (rondom bodemvruchtbaarheid en de beheersing van ziekten en plagen).

Het programma zal zich focussen op ecologische landbouw, in het bijzonder op benaderingen die de boeren minder afhankelijk maken van dure inputs. Het zal daarom bijzonder relevant zijn voor producenten die volgens de biologische normen werken.

Het geld voor het nieuwe programma zal komen van de winst van Duchy Originals, dit wordt ieder jaar aan een goed doel geschonken. Dit jaar is een recordomzet behaald, wat betekent dat er meer dan 2 miljoen pond zal worden uitgekeerd aan goede doelen en initiatieven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven