Natuur & Milieu:

"Lenteakkoord doorbraak voor duurzame toekomst"

Natuur & Milieu is erg blij met het Lenteakkoord dat miljarden aan belastingvergroening bevat. Zo komt er een subsidie op zonnepanelen en voor energiebesparing en worden tal van milieubelastende subsidies afgeschaft.

De bezuinigingen op natuur worden voor 200 miljoen euro terug gedraaid. De heffingskorting van 0,7% op groen beleggen blijft bestaan en kolen en rode diesel worden duurder, zoals eerder aangekondigd.

Interessant en ook nieuw in dit akkoord is de 25 miljoen euro voor pilots met 'saldering'. Dit betekent fiscaal voordeel van zonnepanelen voor mensen zonder eigen dak. Mensen met een eigen dak krijgen vanaf 1 juli 15% subsidie op de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor is 50 miljoen euro beschikbaar. Natuur & Milieu pleitte al langer voor verlaging van de BTW op zonnepanelen en vindt dit een mooie stap waarmee minstens 100.000 huishoudens gaan profiteren van eigen groene stroom van zonnepanelen.

Het afschaffen van de belastingvrijstelling op de reiskostenvergoeding levert een behoorlijke besparing op doordat mensen minder ver gaan reizen of meer gaan thuis werken. Dit zorgt voor minder files, kortere reistijd en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Daardoor kan meteen fors worden bespaard op de aanleg van wegen. Ook stimuleert het akkoord elektrisch rijden, doordat de inzet van minder milieuvriendelijke wagens duurder wordt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven