
Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
Top 5 - gisteren
- "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- "Meer wederzijds begrip Tweede Kamerleden in voedseldebat na filmvertoning"
- "Met drie-eenheid soda, groene zeep en schoonmaakazijn kan je alle schoonmaakklussen aan"
- Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ
- Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Bio-stamppot valt niet in de smaak bij Pinkpopbezoekers
De stamppot-stand stond dit jaar voor het eerst in Landgraaf. "De verkoop valt flink tegen", moet Niels de Jong van De Eetfabriek bekennen. "Zaterdag hebben we zo'n tweehonderd schotels verkocht, terwijl we normaal op een festival zeker vier keer zoveel serveren."
De Jong wijt het gebrek aan belangstelling vooral aan het mooie weer. Stamppot staat nu eenmaal bekend als winterkost. "Als het had geregend en het koud was, dan hadden hier rijen gestaan. De meeste mensen willen met zulk tropisch weer vooral iets fris eten. Stamppot vinden ze een te zware maaltijd. Tja, het is een goede bodem. Handig als je lekker wilt drinken. Als je een bord op hebt, kun je weer even vooruit."
De meeste mensen die de stand passeren, ziet hij raar kijken of zuchten. De blikken zeggen genoeg: 'Pfff, stamppot, ik moet er niet aan denken! Toch zijn ook enthousiastelingen. "Vooral de hoeveelheid die je krijgt, spreekt me aan", zegt Joshua Koning. "Andere maaltijden zijn voor mij niet voldoende. Ik eet veel en na zo'n stamppot zit ik meteen lekker vol."
De Friese Linda Kuipers en Inge Nicolaij kiezen voor stamppot vanwege de gezonde ingrediënten. "Je moet toch ook iets fatsoenlijks eten als je hier bent. Je raakt met dit weer zoveel goede voedingsstoffen kwijt."
Stamppot winterkost? Het tweetal wil er niets van weten. "Nee, hoor. Het is heerlijk, ook met dit weer. Gisteren hebben we het ook gehad. En thuis maak ik het ook vaak klaar. Lekker makkelijk en alles in één pan."
Bron: Dagblad de Limburger
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA