Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-stamppot valt niet in de smaak bij Pinkpopbezoekers

Als de mussen van het dak vallen en het peentjes zweten is op de festivalweide, wat eet je dan? Juist, stamppot. Althans, dat had De Eetfabriek gehoopt toen het cateringbedrijf een stamppot-stand neerzette in de Kalm Aan Laan op het Pinkpopterrein. De festivalgangers laten de biologische prak van aardappelen en groente met rundvlees echter massaal links liggen.

De stamppot-stand stond dit jaar voor het eerst in Landgraaf. "De verkoop valt flink tegen", moet Niels de Jong van De Eetfabriek bekennen. "Zaterdag hebben we zo'n tweehonderd schotels verkocht, terwijl we normaal op een festival zeker vier keer zoveel serveren."

De Jong wijt het gebrek aan belangstelling vooral aan het mooie weer. Stamppot staat nu eenmaal bekend als winterkost. "Als het had geregend en het koud was, dan hadden hier rijen gestaan. De meeste mensen willen met zulk tropisch weer vooral iets fris eten. Stamppot vinden ze een te zware maaltijd. Tja, het is een goede bodem. Handig als je lekker wilt drinken. Als je een bord op hebt, kun je weer even vooruit."

De meeste mensen die de stand passeren, ziet hij raar kijken of zuchten. De blikken zeggen genoeg: 'Pfff, stamppot, ik moet er niet aan denken! Toch zijn ook enthousiastelingen. "Vooral de hoeveelheid die je krijgt, spreekt me aan", zegt Joshua Koning. "Andere maaltijden zijn voor mij niet voldoende. Ik eet veel en na zo'n stamppot zit ik meteen lekker vol."

De Friese Linda Kuipers en Inge Nicolaij kiezen voor stamppot vanwege de gezonde ingrediënten. "Je moet toch ook iets fatsoenlijks eten als je hier bent. Je raakt met dit weer zoveel goede voedingsstoffen kwijt."

Stamppot winterkost? Het tweetal wil er niets van weten. "Nee, hoor. Het is heerlijk, ook met dit weer. Gisteren hebben we het ook gehad. En thuis maak ik het ook vaak klaar. Lekker makkelijk en alles in één pan."

Bron: Dagblad de Limburger
Publicatiedatum: