Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Karels' Biofriet ontstaan uit passie voor bio-teelt

Jarenlang verwende Hans van der Reijden (60) in zijn hoedanigheid als kok de smaakpapillen van menig restaurantbezoeker. En als leermeester bracht hij de ene na de andere jongeling de fijne kneepjes van het kookvak bij. Totdat hij het zat was.

Hij kocht een oude bouwkeet, liet deze ombouwen en? Karels' Biofriet was geboren. Met verse patat, op biologische wijze bereid, voorziet hij nu op markten en braderieën de goegemeente van authentieke friet.

"Ik heb heel lang een volkstuin gehad", vertelt Van der Reijden. "En daar is mijn passie voor de biologische teelt geboren. Toen ik aan het bedenken was welke wending ik mijn carrière moest geven, bedacht ik me dat biologische friet eigenlijk niet verkrijgbaar is. Met biologisch gekweekte aardappelen, gebakken in biologisch vet, voeg ik iets nieuws toe aan de rijke traditie van Nederland als patatland. En dat de behoefte er is, bewijzen de lange rijen voor mijn 'keet' keer op keer?"

Voor meer informatie: www.karelsbiofriet.nl

Bron: Dichtbij.nl - Groot-Leiden
Publicatiedatum: