Jarenlang verwende Hans van der Reijden (60) in zijn hoedanigheid als kok de smaakpapillen van menig restaurantbezoeker. En als leermeester bracht hij de ene na de andere jongeling de fijne kneepjes van het kookvak bij. Totdat hij het zat was.
Hij kocht een oude bouwkeet, liet deze ombouwen en? Karels' Biofriet was geboren. Met verse patat, op biologische wijze bereid, voorziet hij nu op markten en braderieën de goegemeente van authentieke friet.
"Ik heb heel lang een volkstuin gehad", vertelt Van der Reijden. "En daar is mijn passie voor de biologische teelt geboren. Toen ik aan het bedenken was welke wending ik mijn carrière moest geven, bedacht ik me dat biologische friet eigenlijk niet verkrijgbaar is. Met biologisch gekweekte aardappelen, gebakken in biologisch vet, voeg ik iets nieuws toe aan de rijke traditie van Nederland als patatland. En dat de behoefte er is, bewijzen de lange rijen voor mijn 'keet' keer op keer?"
Voor meer informatie: www.karelsbiofriet.nl
Bron: Dichtbij.nl - Groot-Leiden
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards