Noord-Rijnland-Westfalen: marktpotentieel bio-landbouw nog niet goed benut

Ook in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen blijft de vraag nar biologische producten groeien. De regering is van plan om een proefproject te starten om de groei van de bio-landbouw in de deelstaat te stimuleren.

"We merken dat de biologische landbouw in Noord-Rijnland-Westfalen de afgelopen jaren zeer gematigd gegroeid is. Het marktpotentieel is zeker nog niet uitgeput. Tot vijftig procent van onze bio-producten is afkomstig uit andere deelstaten of zelfs uit het buitenland", licht Udo Pachedag, landbouwminister van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen toe.Volgens de statistieken waren er in 2011 in totaal 1800 bio-bedrijven in Noord-Rijnland-Westfalen, zij werken op ongeveer 67.700 hectare. Dit vertegenwoordigt 4,6 procent van het totale landbouwareaal en vijf procent van alle bedrijven. De oppervlakte groeide de afgelopen jaren met tussen de 1000 en 5000 hectare per jaar, onvoldoende om te voldoen aan de stijgende vraag naar bio-producten uit de eigen regio.

"Met ons ondersteuningspakket willen we betere voorwaarden voor de uitbreiding van de biologische landbouw in deze deelstaat", aldus Paschedag. Onlangs is al een proefproject opgezet om de regionale verkoop van biologische levensmiddelen te verbeteren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven