Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Certificeringsprogramma voor duurzame biomassa

Jacqueline Cramer voorzitter Stichting Green Gold Label

Voormalig minister van VROM, Jacqueline Cramer, neemt op verzoek van Essent het voorzitterschap in handen van de Stichting Green Gold Label. Doelstelling is om Green Gold Label tot hét leidende, onafhankelijke en breed geaccepteerde certificeringsprogramma voor duurzame biomassa in Europa te maken.

Duurzame biomassa een must

Green Gold Label is in 2002 opgericht door Essent en Skal International (nu Control Union Certifications). Green Gold Label is geregistreerd en eigendom van de onafhankelijke Green Gold Label Foundation, waarvan Jacqueline Cramer nu voorzitter is.

Erwin van Laethem, CEO van Essent: "Biomassa zorgt al vele tientallen procenten van de duurzame energieproductie in Nederland en dat aandeel zal gaan groeien de komende jaren. Ook bedrijven buiten Nederland zullen meer biomassa gaan gebruiken om de klimaatdoelstellingen te halen. Voor ons staat buiten kijf dat de biomassa zelf ook op een duurzame manier wordt gewonnen, behandeld, verhandeld en gebruikt."

Het Green Gold Label geeft het vertrouwen dat de biomassa aan hoge standaarden voor duurzaamheid voldoet. Het label, dat al biomassa bij meer dan 15 bedrijven in 9 landen heeft gecertificeerd, werd tot nu toe volledig door Essent gefinancierd. Essent wil zeker stellen dat de stichting volledig onafhankelijk is en wil daarom een brede kring van stakeholders stimuleren het label te gebruiken, te financieren en mede te besturen. Erwin van Laethem: "Wij streven ernaar het platform onder leiding van mevrouw Cramer als basis te laten dienen voor de vorming van een internationale duurzaamheidsstandaard voor biomassa. We hadden ons geen betere voorzitter kunnen wensen."

Brede toegang

"Om een maatschappelijk geaccepteerde, internationale duurzaamheidsstandaard te kunnen vormen, is een breed scala van deelnemers aan de Green Gold Label Foundation noodzakelijk", zegt Jacqueline Cramer. "Daarom zijn producenten van biomassa, handelsbedrijven, eindgebruikers en NGO's welkom. Partijen uit de gehele biomassa-keten moeten samen de norm bepalen en uitdragen, zodat biomassa een wezenlijk en duurzaam onderdeel kan gaan uitmaken van groene-stroomproductie en van de bio based economy."
Publicatiedatum: