Green Key-schild voor Hotel Restaurant van Balveren
"We willen op alle fronten 'top' bezig zijn. Ook op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen", stelt hotelmanager Jan Harberink. En dat top ook écht de top moet zijn, blijkt uit het feit dat het hotel-restaurant heeft ingezet op het behalen van het hoogst mogelijk haalbare MVO-niveau in de toerisme- en recreatiebranche: het gouden schild van Green Key. Daarvoor zijn verplichte eisen vervuld, maar ook eigen milieubesparende activiteiten ontplooid. Van het niet printen van e-mails tot speciale waterbesparende douches en kranen in de hotelkamers. Van het gebruik van biologisch geteelde producten in het restaurant, tot het terugdringen van restafval op het buffet. Alle verlichting is vervangen door LED, zelfs het kaarslicht. En leveringen aan het restaurant zijn gecombineerd met die aan het nabijgelegen kasteel Wijenburg: dat scheelt weer onnodig en milieubelastend transport.
Over de volle breedte van de bedrijfsvoering van HotelRestaurant Van Balveren is zorg voor milieu, natuur en omgeving bovenaan de lijst van prioriteiten gezet. En met succes! Op 8 december ontving Harberink de gouden versie van het internationale milieukeurmerk uit handen van wethouder Martin Schuurman.Na afloop werd er door het personeel getoost met een glaasje wijn. "Biologische wijn uiteraard", voegt Harberink glimlachend toe.
Bron: StadTiel.nl