Dat Hotel Restaurant Van Balveren in Echteld lekker bezig is, kan de oplettende restaurantbezoeker niet zijn ontgaan. De regionaal en seizoensgebonden keuken verdient haar sporen onder de creatieve leiding van chef-kok Edwin Muns. Maar wist u al dat Van Balveren ook zeer verantwoord bezig is? Op 8 december mocht hotelmanager Jan Harberink het gouden Green Key-schild in ontvangst nemen als bewijs van geleverde MVO-inspanningen.
"We willen op alle fronten 'top' bezig zijn. Ook op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen", stelt hotelmanager Jan Harberink. En dat top ook écht de top moet zijn, blijkt uit het feit dat het hotel-restaurant heeft ingezet op het behalen van het hoogst mogelijk haalbare MVO-niveau in de toerisme- en recreatiebranche: het gouden schild van Green Key. Daarvoor zijn verplichte eisen vervuld, maar ook eigen milieubesparende activiteiten ontplooid. Van het niet printen van e-mails tot speciale waterbesparende douches en kranen in de hotelkamers. Van het gebruik van biologisch geteelde producten in het restaurant, tot het terugdringen van restafval op het buffet. Alle verlichting is vervangen door LED, zelfs het kaarslicht. En leveringen aan het restaurant zijn gecombineerd met die aan het nabijgelegen kasteel Wijenburg: dat scheelt weer onnodig en milieubelastend transport.
Over de volle breedte van de bedrijfsvoering van HotelRestaurant Van Balveren is zorg voor milieu, natuur en omgeving bovenaan de lijst van prioriteiten gezet. En met succes! Op 8 december ontving Harberink de gouden versie van het internationale milieukeurmerk uit handen van wethouder Martin Schuurman.Na afloop werd er door het personeel getoost met een glaasje wijn. "Biologische wijn uiteraard", voegt Harberink glimlachend toe.
Bron: StadTiel.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Zoetwaterbassin campingeigenaar redmiddel voor Zeeuwse boeren
- "We hebben te maken met een groot aantal problemen, dat kan je niet met een luchtwasser of een emissie-arme vloer oplossen"
- Leverancier van kant-en-klare guacamole zoekt afnemers voor restvoorraad
- Nederlandse bio-kazen slepen kampioenschap en medailles in de wacht tijdens internationale kaasawards
- Kan kleinfruitteler bij gebrek aan bio-plantgoed zelf goed plantgoed vermeerderen?
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 "Londense reclamebeperking voor junkfood voorkomt bijna 100.000 gevallen van obesitas"
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant