"Edwin Vinke: "Hele dag champagne en dansen"

Tweede ster voor restaurant De Kromme Watergang

De hele dag champagne drinken en dansen. Edwin Vinke mag dan een nuchtere Zeeuw zijn, vandaag gaat hij helemaal los nu zijn restaurant De Kromme Watergang van één naar twee Michelinsterren gaat. Zijn zoon nam gisteren al een voorschotje op het grote nieuws in Hoofdplaat.

"Dit is kicken, echt fantastisch. We hebben gedanst en gehuild, wat een ontlading." Edwin Vinke is een half uur na het nieuws van de tweede Michelinster nog lang niet zichzelf.

De Kromme Watergang was de afgelopen dagen als een hogedrukpan. "We zijn veel gebeld en werden veel getipt. Maar Michelin beslist. Vanochtend vroeg zijn we achter internet gaan zitten en via Twitter werd het nieuws wereldkundig."

Gisteren nam Vinkes zoon al een voorschotje op het nieuws. Vinke: "Hij was naar de Blokker geweest en kocht twee plastic Michelinsterren om op te hangen in de keuken. Dat is spelen met de duivel hé. Maar nu kan ik er wel om lachen."

Voor Vinke rest een bijzondere dag. "Zeeuwen zijn nuchter, maar het voelt dat ik geleefd wordt. Het aantal belletjes is enorm. Ik weet niet wat er vandaag allemaal gaat gebeuren. Wel is zeker dat we champagne gaan drinken en gaan dansen", aldus de kersverse tweesterrenkok.

Bron: Misset Horeca

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.