De hele dag champagne drinken en dansen. Edwin Vinke mag dan een nuchtere Zeeuw zijn, vandaag gaat hij helemaal los nu zijn restaurant De Kromme Watergang van één naar twee Michelinsterren gaat. Zijn zoon nam gisteren al een voorschotje op het grote nieuws in Hoofdplaat.
"Dit is kicken, echt fantastisch. We hebben gedanst en gehuild, wat een ontlading." Edwin Vinke is een half uur na het nieuws van de tweede Michelinster nog lang niet zichzelf.
De Kromme Watergang was de afgelopen dagen als een hogedrukpan. "We zijn veel gebeld en werden veel getipt. Maar Michelin beslist. Vanochtend vroeg zijn we achter internet gaan zitten en via Twitter werd het nieuws wereldkundig."
Gisteren nam Vinkes zoon al een voorschotje op het nieuws. Vinke: "Hij was naar de Blokker geweest en kocht twee plastic Michelinsterren om op te hangen in de keuken. Dat is spelen met de duivel hé. Maar nu kan ik er wel om lachen."
Voor Vinke rest een bijzondere dag. "Zeeuwen zijn nuchter, maar het voelt dat ik geleefd wordt. Het aantal belletjes is enorm. Ik weet niet wat er vandaag allemaal gaat gebeuren. Wel is zeker dat we champagne gaan drinken en gaan dansen", aldus de kersverse tweesterrenkok.
Bron: Misset Horeca
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
"Edwin Vinke: "Hele dag champagne en dansen"
Tweede ster voor restaurant De Kromme Watergang
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis